Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata Română în doliu! A murit colonelul în retragere Constantin Zaveti

ro

25 Jul, 2022 18:19 1570 Marime text
Colonelul în retragere Constantin Zavati. Foto: facebook/MApNMinisterul Apărării Naționale anunță pe pagina de Facebook decesul colonelului în retragere Constantin Zaveti, veteran de război ce recent a împlinit vârsta de 99 de ani.  

„Drum lin spre lumina veșnică!
Cu deosebit regret am aflat despre trecerea la cele veșnice a unui om de o rară noblețe umană și profesională, colonelul în retragere Constantin Zavati, la doar câteva zile după ce fusesem alături de dumnealui la aniversarea de 99 de ani.

Venerabilul veteran de război s-a născut pe 7 iulie 1923, în județul Bacău, și a absolvit liceul militar cu gradul de plutonier major. A urmat Școala Militară din Gross Born, Germania, actualmente în Polonia, și a fost trimis pe front, luptând până la finalul războiului. S-a întors în țară și a depus jurământul ca ofițer al Armatei Române.

În perioada în care a fost militar activ a fost decorat cu Ordinul ,,Coroana României” cu spade și panglică de ,,Virtute Militară”, dar și cu medalia ,,Victoria”. A absolvit Facultatea de Chimie din Iași și a publicat șapte cărți, obținând și premiul Ligii Scriitorilor din România pentru trei volume de memorii și mărturisiri.

În Bacău, generații întregi l-au cunoscut pe Constantin Zavati după statutul său de profesor de chimie, puțini fiind aceia care să-i cunoască biografia sa din prima parte a vieții, aceea a eminentului ofițer de artilerie și veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să mângâie sufletele celor îndoliați!“ - au precizat reprezentanții MApN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii