Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment AMVVD Constanța. Veteranul de război Cezar Torozan, înmormântat cu onoruri militare (GALERIE FOTO +VIDEO)

ro

12 Feb, 2023 14:26 2362 Marime text

Veteranul de război Cezar Torozan a fost înmormântat cu onoruri militare.

S-a născut în 1925 în județul Vaslui, iar viața nu a fost blândă cu el.. A servit țara, cu mândrie și eroism, luptând în al doilea război mondial, inclusiv în luptele de la Odessa.

După terminarea războiului, a întâmpinat  o serie de obstacole: epidemia de holeră, marea foamete și mai mult, a reușit  să treacă peste  noul Coronavirus, acum doi  ani.,informează AMVVD Constanța.

Pentru a avea o viață mai bună  a părăsit locurile natale și s-a stabilit în Dobrogea. Aici, și-a întemeiat o familie și s-a angajat căruțaș, lucrând la mai multe instituții.

Rămas singur, după ce soția și cele doua fiice au decedat, a intrat în grija Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului Constanta și a fost cazat în mai multe centre din județ. Din anul 2008 până în ultima clipă a vieții, a locuit la Centrul de îngrijiri „Sf. Andrei“ de la Negru Vodă.

Potrivit sursei citate, personalul centrului de îngrijiri i-a fost familie până în ultima zi, iar doamna Alina Ionescu, șefa centrului din cadrul DGASPC, i-a fost ca o fiica, ocupându-se de cele necesare înhumării. Drept urmare, la sfârșitul ceremonialului, doamnei Alina Ionescu i-au fost înmânate: decorațiile, tabloul veteranului si drapelul care a învelit sicriul, pentru veșnica amintire. 

Ceremonialul militar a fost organizat de Garnizoana Constanța împreună cu militarii Batalionului 341 Infanterie Constanța și AMVVD Constanța, cu sprijinul la Centrului de îngrijiri „Sf. Andrei“ de la Negru Vodă din cadrul DGASPC Constanța.

Drum lin, domnule Cezar Torozan! a mai transmis AMVVD Constanța. 


 foto: AMVVD Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii