Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Națională de Meteorologie, în doliu! Un cunoscut meteorolog s-a stins din viață

ro

28 May, 2023 14:25 2786 Marime text
Foto: Pexels
Administrația Națională de Meteorologie anunță că în dimineața zilei de vineri, 26 mai 2023, a plecat dintre noi unul din cei mai îndrăgiți meteorologi, Dumitru Baltă.

„Născut pe 19 februarie 1947, în localitatea Alexandru Odobescu, județul Călărași, domnul Dumitru Baltă si-a început activitatea în IMH în 1978, la un an după absolvirea Facultății de Geologie și Geografie, Universitatea din București. Înainte de a fi student, a lucrat ca observator meteo la stații de munte. Înca din acele vremuri era pasionat de meteorologie, domeniu în care s-a facut remarcat și căruia i-a rămas fidel toată viața.
A fost totodată un dascăl dedicat, împărtășind tainele meteorologiei atât studenților săi de la Facultatea de Geografie din cadrul Universității Hyperion din București, cât și participanților la Cercul Științific Studențesc de Climatologie și Protecția Mediului Aerian din cadrul Facultății de Geografie a Universității din București.
A avut nenumărate apariții în mass-media, atât în calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni, dar și ca prezentator meteo.
A format și a îndrumat generații întregi de meteorologi, iar în ultimii ani petrecuți în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie a condus cu mult devotament Centrul Național de Prognoză Meteorologică.
Drum lin printre nori, nenea Mitică! Vei rămâne mereu în inimile colegilor meteorologi!
Dumnezeu să-l odihnească!“ - au precizat reprezentanții ANM

Sursa foto: facebook/ANM
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii