Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:22 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casoteca.ro Cum arată casa desprinsă din basme

ro

19 Feb, 2016 11:11 13673 Marime text
Dacă ieri casoteca.ro ne prezenta cum a transformat un tătic din SUA camera fetiţei într-una de basm, astăzi ne arată o casă ce pare în totaliate din alt film. Ar putea fi chiar o casă din seria Harry Poter. Iată cum arată casă desprinsă din basme.

Construită la poalele munţilor Ashland din Oregon, SUA, această casă are un interior care te trimite la gândul că te afli într-un copac, înconjurat de animale, iar podeaua pare un râu. Încălzită şi răcită cu ajutorul energiei geotermale, această casă este plină de sculpturi din lemn ale elementelor florale, dar şi a faunei, cu dragoni, vulturi sau coioţi. În plus, din zona în care a fost construită casa se poate vedea chiar şi vârful Muntelui Shasta.

Finalizată chiar anul acesta, după ce lucrările de construcţie au fost începute în anul 2007, casa are o suprafaţă de 825 de metri pătraţi şi este înconjurată de râuri. Locuinţa mai beneficiază şi de o încăpere din sticlă, unde se află o piscină.

Intrarea este marcată de o pereche de copaci sculptaţi din cupru care încadrează o uşă cu o arcadă impresionantă, fabricată din lemn de mahon brazilian şi sculptată cu forme ale faunei zonei, inclusiv somoni, coioţi sau vulturi. Când uşile se deschid, pătrunzi într-un foaier incredibil, conceput pentru a reda peisajul de lângă râu: podelele din granit evocă o albie nisipoasă. Scările din lemn, cu balustrade sculptate în formele copacilor și a păsărilor te conduc la etaj, unde se află două dormitoare. Atât camerele, cât şi băile, oferă privelişti spectaculoase. Însă, totul costă. Această proprietate a fost scoasă a vânzare pentru fabuloasa sumă de 8,23 de milioane de dolari.
Sursa: zillow.com

Articol preluat de pe casoteca.ro

Cireşte şi: Cum să transformi camera copilului într-un tărâm de basm (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii