Sănătate Şofranul şi calităţile sale medicinale
Sănătate: Şofranul şi calităţile sale medicinale
16 Dec, 2014 11:16
ZIUA de Constanta
2114
Marime text
Șofranul, o plantǎ originarǎ din Persia Anticǎ, este folosită ca antidot împotriva intoxicaţiilor, dar şi ȋmpotriva dizenteriei şi pojarului. Ȋn scop medicinal, se utilizeazǎ stigmatele florilor. De asemenea, şofranul este utilizat ȋmpotriva astmului, tusei convulsive, insomniei, aterosclerozei, flatulenței, depresiei şi arsurilor la stomac.
Şofranul este un condiment cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra tenului, fiind folosit în produsele cosmetice antirid. Tot el dispune de beneficii antifungice, fiind astfel eficient pentru tratarea acneei şi a punctelor negre. Potasiul, care se găseşte în şofran, este extrem de important pentru formarea şi menţinerea sănătoasă a celulelor şi, totodată, ajută la menţinerea tensiunii arteriale. Calciul, vitaminele, mineralele şi proteinele prezente în şofran contribuie la menţinerea unei stări optime de sănătate.
Şofranul este un condiment cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra tenului, fiind folosit în produsele cosmetice antirid. Tot el dispune de beneficii antifungice, fiind astfel eficient pentru tratarea acneei şi a punctelor negre. Potasiul, care se găseşte în şofran, este extrem de important pentru formarea şi menţinerea sănătoasă a celulelor şi, totodată, ajută la menţinerea tensiunii arteriale. Calciul, vitaminele, mineralele şi proteinele prezente în şofran contribuie la menţinerea unei stări optime de sănătate.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii