Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goji, fructul care ajută la prevenirea orbirii

ro

26 Aug, 2020 23:59 2441 Marime text

  • Fructele de goji reprezintă și o sursă bogate de fibre
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că natura ne dă toate substanțele de care avem nevoie pentru a face față cu bine încercărilor timpului asupra organismelor noastre.
Din categoria adjuvanților naturali ce își aduc un deosebit aport asupra sănătății organismului face parte și fructul goji.
Unic prin atributele sale, acesta are un conținut ridicat de antioxidanți, mai ales carotenoide, care ajută efectiv organismul să lupte împotriva degenerescenței musculare, principala cauză ce duce la orbire la persoanele de peste 55 de ani.
În plus, goji abundă în vitamina A, care nu numai că protejează pielea, dar ajută și la menținerea acuității vizuale nocturne, potrivit nutriționiștilor.
Nu este de neglijat nici faptul că fructele de goji reprezintă o sursă bogate de fibre, care sunt importante atât pentru detoxifiere, cât și pentru un tranzit sănătos.
Există și contraindicații, fructul nefiind indicat persoanelor care urmează un tratament, pentru că acesta poate interacționa cu medicamentele prescrise. De asemenea, este contraindicat persoanelor care au alergie la polen.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii