Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imaginea zilei Ziua Marinei- o privire în trecut

ro

14 Aug, 2023 13:11 1152 Marime text


Ziua Marinei Române este sărbătorită anual pe 15 august și reprezintă o ocazie specială de a celebra și onora marinații și contribuția lor la securitatea și prosperitatea țării. În trecut, această sărbătoare a fost marcată printr-o serie de tradiții și obiceiuri specifice, care au oferit o atmosferă festivă și au adus comunitățile maritime împreună. Una dintre tradițiile importante era organizarea unui ceremonial religios, în care erau binecuvântate navele și marinarii.

Acest moment era considerat unul deosebit de important, întrucât se credea că binecuvântarea preoților aducea protecție și noroc în călătoriile pe mare.

De asemenea, în ziua de 15 august, porturile și orașele de coastă erau animate de parade maritime impresionante. În aceste parade participau nave militare și comerciale, care defilau în fața spectatorilor entuziasmați.



Era o ocazie de a evidenția puterea și importanța flotei maritime a țării. În plus, în timpul sărbătorii, se organizau concursuri și competiții sportive între echipajele navelor.

Acestea constau în diferite activități, precum curse de bărci, înot sau vânătoare de comori subacvatice. Aceste competiții promovau spiritul de camaraderie și încurajau abilitățile fizice și tehnice ale marinarilor. În unele comunități maritime, Ziua Marinei era marcată și printr-un festival gastronomic, în care se serveau preparate tradiționale pe bază de pește și fructe de mare. Oamenii se bucurau de mâncăruri delicioase și se întâlneau în jurul mesei pentru a socializa și a celebra împreună.


Citește și:

De ce se sărbătorește Ziua Marinei pe 15 august? Legătura cu sărbătoarea creștină a Adormirii Maicii Domnului


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii