Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imaginea zilei Ziua Marinei, eveniment de mare însemnătate din toate timpurile

ro

13 Aug, 2023 12:40 1135 Marime text

Ziua Marinei este sărbătorită în multe țări ca o ocazie de a celebra și onora forțele maritime și contribuția lor în apărarea și protejarea frontierelor maritime ale unei națiuni. În trecut, această sărbătoare avea însemnătate și mai mare într-o lume în care navigația și transportul maritim reprezentau o legătură vitală între națiuni și un mijloc esențial de comerț internațional.

În istorie, marinarii au jucat un rol cheie în explorarea marilor și descoperirea de noi teritorii. De-a lungul secolelor, ei au vegheat asupra rutelor maritime, au asigurat navigația în condiții adesea periculoase și au apărat țărmurile de amenințările externe. Marinarii erau recunoscuți pentru curajul lor și pentru abilitățile lor în navigație și luptă pe mare.



În timpul sărbătoririi Zilei Marinei, paradele navale și demonstrațiile maritime erau evenimentele principale. Flotele maritime defilau pe mare, expunând puterea și capacitatea fiecărei nave. Marinarii își demonstrau abilitățile în manevre navale complexe, precum și în exerciții de salvare și asistență la bordul navelor. Spectatorii se adunau de-a lungul coastei pentru a privi și a aplauda în timp ce navele maritime treceau în revistă.

Și în zilele noastre, Ziua Marinei se serbează cu mare fast. Centrul de greutate al manifestărilor organizate de Forțele Navale Române, pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române, va fi marți, 15 august, la Constanța, unde marinarii militari vor prezenta, după o absență de patru ani, Exercițiul demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023”, pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei.


Citește și:

Ziua Marinei 2023. Spectacol inedit la Constanța! Momente impresionante pentru constănțeni și turiști

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii