Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai lung cuvânt în limba engleză are peste trei milioane de litere

ro

28 Aug, 2011 14:51 5320 Marime text

word.jpgDacă cel mai lung cuvânt din limba română ţi s-a părut imposibil de pronunţat, afla că în engleză există un cuvânt care se întinde pe 812 pagini şi are nu mai puţin de 3.609.750 de litere. A fost inventat de scriitorul, lingvistul şi artistul Nigel Tomm şi înseamnă "momentul dintre realul şi imaginabilul zilei de astăzi", potrivit apropo.ro.

Se pare ca acest cuvaât a fost construit după un algoritm şi este constituit astfel: ultima literă a unui cuvânt trebuie să coincidă cu litera de început a următorului cuvânt.

De exemplu, "somewhennotoday" este format din "somewhen", "not" şi "today".

Aşa arată o parte din cel mai lung cuvânt:

"somewhenotodayoundressomecologicalinenumerousexyeslowillingnesshotstr-angereactioneglectabulationumberightonightomorrowidoweremembersufficien-togethernessobviousoomphilariousayourselforeasonablexplorerideseriouservan-twinklechoingoosevenowomeneedoorbellikelectricalamplantingoverockslightly-ellowelluminousportuitionevereoccupiesilentouringadderoastsalmonearlyowlec-habitationationalizespecialegornamentitartanomineejectwolivesubjectwentiet-hypertextransformereappearstaticrazyoungsterunearbyachtoo...eddingown"

http://www.realitatea.net/cel-mai-lung-cuvant-in-limba-engleza-are-peste-3-milioane-de-litere_865155.html#ixzz1WJ8bEKY4

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii