Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancul zilei Unde te duce viaţa…

ro

27 Feb, 2015 00:00 1760 Marime text
Un mic băieţaş, pe nume Hamid, trăia într-un sat din Maroc şi se ducea zilnic la şcoală unde nu era iubit deloc de colegii de clasă din cauza prostiei sale fără margini, mai mult decât atât, învăţătorea urla tot timpul la el: “Ai să mă omori, Hamid! Ai să mă omori!”. Într-o zi mama lui Hamid veni la şcoală pentru a vedea cum se descurcă plodul la cursuri. Învăţătoarea i-a spus cinstit, că aşa un leneş şi lipsit de raţionalitate ca el n-a mai pomenit în toată cariera ei. Notele primite oscilau constant sub nota de trecere iar mama, cu durere în suflet, a trebuit să-l retragă de la această şcoală, mutându-se cu toată familia într-o localitate vecină pentru a-i da o nouă şansa băiatului.

Un sfert de secol mai târziu, învăţătoarea a primit diagnoza unei boli de inimă foarte grave. Toţi doctorii au sfătuit-o să se ducă în oraşul vecin, unde activa singurul chirurg capabil de o operaţie pe cord deschis. Neavând altă opţiune, femeia merge şi reuşeşte să intre sub tratamentului doctorului. Operaţia este încununată de succes. Deschide ochii şi vede deasupra ei chipul emoţionat şi zâmbitor al tânărului chirurg care o operase. Vrea să-i spună câteva cuvinte de mulţumire dar, deodată, simte că nu mai poate respira, se învineţeşte la faţă şi îşi dă sufletul. Doctorul, îngrozit, caută să înţeleagă ce s-a întâmplat. Când se întoarce, îl vede pe prietenul nostru Hamid, ajuns om de serviciu la clinica rspectivă, care scosese din priză blocul respirator, pentru a conecta aspiratorul de praf.

PS: să nu-mi spui că ai crezut vreun moment că Hamid devenise doctor!?
PS2: aşa-i că te gândeşti că în ecranizarea bancului făcută de americani Hamid totuşi devenise doctor?!
PS3: am primit un mesaj de la Hamid – chiar s-a făcut un film de către americani, cu happy-end, a devenit doctor, a scăpat-o pe femeie dar din păcate ea a murit a doua zi datorită unui atac misterios asupra clinicii aflată la etajul 34 al unuia din Turnurile Gemene
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii