Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mercur retrograd-13 decembrie 2023, ORA 9.10, ora României–2 ianuarie, ora 4.07,ora României

ro

13 Dec, 2023 11:56 791 Marime text




 

„Încrede-te în Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cărarile. “Proverbe 3-5-6


Pe 13 decembrie 2023, ora 9:10, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 8:29 Capricorn si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 2 ianuarie 2024, ora 4:07, ora Romaniei, pe gradul 22:11 Sagetator.

Cu Mercur in mers aparent retrograd, pot aparea intarzieri dar si multe confuzii, incurcaturi, blocaje. Este perioada care ne cere sa revizuim, sa reeditam, sa refacem, sa regandim si sa reorganizam tot ceea ce s-a intamplat in ultimele 3 luni. Chiar daca Mercur isi incepe astazi miscarea retrograda, probabil ca se simt deja efectele acestui tranzit total incomod. La urma urmei, Mercur a intrat in umbra pre-retrogradarii pe 25 noiembrie, si incet, incet, a inceput sa creasca nivelul de confuzie si complicatii.

Mercur retrograd este rareori un moment bun pentru a incepe ceva nou, deoarece aceasta este o perioada de refacere a ceea ce a fost facut gresit in trecut. In loc sa ne asteptam ca totul sa curga conform planurilor facute, ne putem astepta la intarzieri frustrante si comunicari gresite. Mercur retrograd ne spune destul de subtil sa vedem orice intarziere ca pe o binecuvantare.

Comunicarea de tot felul, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze , biciclete, motociclete,etc.), frari, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur retrograd in semnul rece al Capricornului(un semn de pamant cardinal) poate accentua temerile legate de tot ce are structura, granita in viata noastra. Rigiditatea accentuata si refuzul de a aborda anumite subiecte pot face ca relatiile sa fie destul de dificile in aceasta perioada. In Capricorn, Mercur retrograd creeaza dezordine chiar haos in tot ce tine de administratie, guvern, cariera, pozitie sociala, perturba comunicarea la nivel de guvern, putere, administratie. Atentia noastra se va schimba usor pentru a ne gandi la angajamentele noastre si la contractele pe care le-am incheiat, fie ca sunt verbale sau scrise. Mercur retrograd ne va ajuta sa remodelam angajamentele pe care le-am luat si acordurile pe care le-am incheiat. S-ar putea sa trebuiasca sa eliminam unele care nu ne mai servesc, sau am putea fi nevoiti sa reajustam sau sa adaugam noi angajamente pentru a ajunge acolo unde ne dorim.
Pe 23 decembrie, Mercur retrograd reintra in semnul Sagetator iar pana pe 2 ianuarie 2024, acest ghid al sufletelor ne ajuta sa intelegem detaliile oricarei povesti de viata, sa descoperim nedreptatile dar si abordarile gresite a unor principii juridice dar si de viata. Mercur  retrograd in semnul guvernat de  Jupiter poate cauza haos in calatorii, in special, in calatoriile mari.

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “re-revizuire, reevaluare, reflectare, reeditare, refinantare, recede, reflectare….
Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor cardinale Capricorn, Rac, Berbec, Balanta dar si asupra semnelor mutabile: Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare.

Simbolul Sabian al gradului 9 Capricorn, gradul inceperii miscarii retrograde a lui Mercur este :” Un inger purtand o harpa apare pe cararea cereasca .”
Linistiti-va ne spune dragul nostru Mercur si conectati-va cu divinitatea si ascultati cu atentie instructiunile. Este cea mai buna perioada pentru a ne simplifica mintea si viata. Este timpul sa eliberam vechile credinte, judecati si filozofii care nu ne mai servesc. Ingerii sunt printre noi dar trebuie sa ii auzim. Cand ne traim viata in armonie cu Voia lui Dumnezeu, crestem si evoluam.

Acest horoscop este facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) de catre Mercur retrograd este mai precis daca va cunoasteti semnul ascendentului; in acest caz, cititi mai intai la semnul ascendentului si apoi la semnul soarelui natal.

 Berbec /Ascendent în Berbec
Ultimul Mercur retrograd din 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a zecea  si termina aceasta adormire cosmica in casa a noua pentru voi. Tot ce tine de cariera, viata sociala, proiecte profesionale, relatia cu fel de fel de autoritati, cunoastere inalta, straini si strainatate, calatorii, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi, blocaje dar si re-evaluari. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma. Din 23 decembrie, va puteti intalni cu fel de fel de intarzieri si confuzii in ceea ce priveste calatoriile, in special calatoriile pe distante lungi. Aveti grija ce spuneti si ce ganditi inainte de a vorbi cu cineva. Se poate intrepreta gresit ceva in acest timp care v-ar putea afecta mai tarziu. Nu este momentul sa faceti schimbari in cariera sau sa aplicati pentru un nou loc de munca. Finalizati proiectele de lucru incepute deja. Asteptati-va ca lucrurile sa evolueze in bine incepand cu 20 ianuarie 2024 atunci cand Mercurul va iesi  din perioada de post-umbra retrograda.

Taur/ Ascendent în Taur
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a noua si  termina acest somn cosmic in casa a opta pentru voi. Tot ce tine de calatoriile voastre,  de relatia cu strainii si cu copii vostri, adevaratele voastre valori, crezurile voastre, afaceri, finante, resursele comune cu partenerul de viata, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi, blocaje dar si re-evaluari. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, obstacole sau calatorii anulate. Revederea unui loc din trecut ar putea duce la cresterea personala. Faceti-va timp pentru a reflecta asupra convingerilor voastre despre viata. Cu toate diferentele de opinie din lume, va fi important sa va ascultati  propria voce. Concentrati-va pe valorile voastre  fundamentale. Convingerile voastre creeaza ceea ce experimentati. Din 23 decembrie, este posibil sa reganditi sau sa reevaluati atitudinile voastre legate de acordurile financiare, asigurari si imprumuturile de la institutiile financiare. Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si la cum va cheltuiti banii.  Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns. Asteptati-va ca lucrurile sa evolueze in bine incepand cu 20 ianuarie 2024 atunci cand Mercurul va iesi  din perioada de post-umbra retrograda.

Gemeni / Ascendent în Gemeni
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a opta si  termina aceasta adormire cosmica in casa a saptea pentru voi. Simtul afacerilor este destul de confuz, pot aparea necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite.  Secretele si lucrurile ascunse pot fi dezvaluite acuma. Renuntati la razbunari. Din 23 decembrie, negocierile, parteneriatele, dragostea si castoria pot suferi mult, pe masura ce mercurul merge retrograd prin semnul vostru opus-sagetator. Puteti descoperi cu usurinta detaliile nevazute pana acuma a unui contract, a unui acord. Incercati sa luati decizii legate de relatiile si contractele voastre dupa 20 ianuarie 2024 atunci cand Mercurul va iesi din perioada de post-umbra retrograda. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati..

Rac / Ascendent în  Rac
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a saptea si termina aceasta adormire cosmica in casa a sasea pentru voi. Mercur retrograd poate aduce destula agitatie in relatiile voastre, casnicie, parteneriate de orice fel, inclusiv parteneri de afaceri, chestiuni juridice, dusmani, concurenti, rivali. Ar fi bine sa nu semnati contracte in aceasta perioada, daca este posibil, amanati aceasta problema timp de trei saptamani. Axati-va mai mult pe contractile deja facute, pe rezolvarea unor probleme in casnicia voastra sau cu un partener de afaceri.  Din 23 decembrie, Mercur retrograd poate agita rutinele, activitatile zilnice, proiectele de munca, comunicarea la locul de munca. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut  ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Cerintele de munca va impovareaza si comunicarile sunt susceptibile de a fi pierdute gratie acestei energii. Asteptati-va ca lucrurile sa evolueze in bine incepand cu 20 ianuarie 2024 atunci cand Mercurul va iesi  din perioada de post-umbra retrograda.

Leu / Ascendent în Leu
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a sasea si termina aceasta adormire cosmica in casa a cincea pentru voi. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut  ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Mercur retrograde va cere sa invatati sa fiti mai flexibili, sa renuntati la critica si mandria excesiva care va scade imunitatea dar aduce si probleme cu cei din jur. Din 23 decembrie, Mercur retrograd poate agita relatia cu copii vostri, cu persoana iubita. Un plan de vacanta se poate schimba. Stati departe acuma de speculatii, de dorinta de a castiga ceva prea usor.Distractia si bucuria vor fi afectate. Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si la cum va cheltuiti banii. Asteptati-va ca lucrurile sa evolueze in bine incepand cu 20 ianuarie 2024 atunci cand Mercurul va iesi din perioada de post-umbra retrograda.

Fecioara/ Ascendent  în  Fecioara
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a cincea si termina aceasta adormire cosmica in casa a patra pentru voi. Poate fi o sansa minunata de a prioritiza legatura cu cei dragi.Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Mandria creeaza destule probleme acuma, incercati toleranta fata de defectele celuilalti, invatati ca nimeni nu este perfect aici pe pamant, axati-va mai mult pe corectarea defectelor voastre. Din 23 decembrie, Mercur retrograd poate aduce destula agitatie in familia voastra, in relatia cu membrii familiei voastre. De asemenea, tranzactiile imobiliare si redecorarea  casei s-ar putea intalni cu intarzieri si  obstacole. Nu fortati nota acuma. Lucrurile incep sa se aseze in bine pe masura ce Mercur iese din perioada umbrei sale retrograde in jurul datei de 20 ianuarie 2024. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati..

Balanța/ Ascendent în Balanță
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a patra si termina aceasta adormire cosmica in casa a treia pentru voi. Pana pe 23 decembrie, problemele legate de familie, casa, parinti, afaceri in familie, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii.Dupa 23 decembrie, comunicatiile se pierd si aproape totul din jurul vostru pare să  meargă prost. Legaturile cu rudele voastre pot aduce tensiuni. Este cea mai buna perioada care va poate ajuta sa invatati despre puterea cuvantului, despre magia cuvantului. Atentie in calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei. Lucrurile incep sa se aseze in bine pe masura ce Mercur iese din perioada umbrei sale retrograde in jurul datei de 20 ianuarie 2024.

Scorpion/ Acendent în  Scorpion
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a treia si termina aceasta adoemire cosmica in casa a doua pentru voi. Pana pe 23 decembrie, veti fi pusi in situatia de a pune stop unui model agresiv de comunicare si sa lucrati la imbunatatirea abilitatilor voastre de comunicare. Fiti foarte atenti la cuvintele voastre, este timpul sa invatati despre puterea cuvantului.Atentie in calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei. Aceasta perioada poate fi un pic mai grea, incercati sa stati departe de conflicte, evitati comunicarea agresiva, cultivati bunatatea. Din 23 decembrie, Mercur retrograd va cere sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile. Bugetul vostru financiar ar putea fi satisfacator pe masura de Mercur va iesi din perioada de post umbra retrograda in jurul datei de 20 ianuarie.

Săgetător/Ascendentul în Săgetător
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a doua si termina acest somn cosmic in prima coastra casa. Pana pe 23 decembrie, banii vostri, portofelul vostru, bunurile voastre, sunt analizate de mercur retrograd. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra , ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, Din 23 decembrie, Mercur retrograd va poate incurca dar si descurca anumite actiuni si planuri personale. Pot exista ingrijorari si comunicari confuze. Neintelegerile cu cei apropiati voua se pot intensifica, deci atentie. Greselile in relatiile voastre, in planurile personale, sunt evidentiate acuma cu rolul de a le rezolva. Lucrurile incep sa se aseze in bine pe masura ce Mercur iese din perioada umbrei sale retrograde in jurul datei de 20 ianuarie 2024.

Capricorn/Ascendentul  în Carpricorn
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in prima voastra casa si termina aceasta adormire cosmica in casa a 12-a pentru voi. Pana pe 23 decembrie, mercur retrograd va poate incurca dar si descurca anumite actiuni si planuri personale. Atentie la modul de comunicare, pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe. Atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Din 23 decembrie, mercur retrograd va ajuta sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de intuitia voastra, de prezenta divina din voi. Fiti buni cu voi dar si cu cei din jurul vostru.Se poate sa va simtiti oarecum singuri acuma, ca si cum nu ati fi vazuti si auziti. Este cel mai bun timp pentru a elimana cu usurinta bagajele mentale construite in timp si care va fac rau, pentru iertare si vindecare. Puteti primi informatii pretioase de la ghizii spirituali. Marea lectie a lui Mercur retrograd pentru voi este credinta, atat in voi, cat si in univers. Pe masura ce va confruntati cu cele mai intunecate temeri, veti dezvolta  compasiune, empatie si iertare fata de voi si fata de ceilalti. Lucrurile incep sa se aseze in bine pe masura ce Mercur iese din perioada umbrei sale retrograde in jurul datei de 20 ianuarie 2024.

Vărsător/ Ascendentul în  Vărsător
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a 12-a si   termina aceasta adormire cosmica in casa a 11-a pentru voi. Pana pe 23 decembrie, puteti elimana cu usurinta bagajele mentale construite in timp si care va fac rau. Pentru unii dintre voi aceasta perioada poate amplifica nevoia de a fi singuri, retrasi, ceea ce poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru dar in schimb s-ar putea sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de prezenta divina. Fiti buni cu voi dar si cu cei din jurul vostru. Puteti primi informatii pretioase de la ghizii spirituali. Marea lectie a lui Mercur retrograd pentru voi este credinta, atat in voi, cat si in univers. Pe masura ce va confruntati cu cele mai intunecate temeri, veti dezvolta  compasiune, empatie si iertare fata de voi si fata de ceilalti. Din 23 decembrie, Mercur retrograd va susstine sa eliminati conexiunile care nu va mai servesc sau care va tin blocati prin fel de fel de idei invechite. Pot aparea neintelegeri cu un prieten, cu un grup de prieteni, cu copii, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu, pe cine puteti conta. Lucrurile incep sa se aseze in bine pe masura ce Mercur iese din perioada umbrei sale retrograde in jurul datei de 20 ianuarie 2024.

Pești/ Ascendentul în Pești
Ultimul Mercur retrograd al anului 2023 incepe pe 13 decembrie in casa a 11-a si termina acest somn cosmic in casa a zecea pentru voi.Pana pe 23 decembrie, Mercur retrograd va anunta ca a venit timpul sa faceti curatenie in relatiile voastre de prietenie, sa eliminati conexiunile care nu va mai servesc sau care va tin blocati prin fel de fel de idei invechite. Pot aparea neintelegeri cu un prieten, cu un grup de prieteni, cu copii, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu, pe cine puteti conta. Din 23 decembrie, Mercur retrograd poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, in comunicarea cu sefii, cu colegii. Deciziile majore privind relocarea sau schimbarea carierei ar trebui sa astepte.Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia, cu parintii. Asteptati-va la bine in arena voastra profesionala incepand cu 20 ianuarie 2024 cand Mercur paraseste perioada de post umbra retrograda.
 
Articol: Adriana--astro.com

Citește și
Horoscop pentru miercuri, 13 decembrie 2023. Se conturează controverse în relațiile parteneriale pentru una din zodii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii