Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:14 15 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mercur e acasă la el, în gemeni (4 mai - 11 iulie 2021)

ro

10 May, 2021 13:09 477 Marime text
Mercur a schimbat pe 4 mai semnul, urmând ca până pe 11 iulie, o perioada mai lungă decât de obicei, datorită ciclului de retrogradare (30 mai- 23 iunie),  să se miște prin Gemeni. Aici e în largul lui, e acasă, așa că tot ce înseamnă procese de gândire, accesarea informațiilor, studiul, comunicarea, ideile, curiozitatea, interacțiunile, deplasările… e intensificat, accelerat și devine prioritar în următoarea perioada. *Despre Mercur retrograd, voi reveni cu articol separat, la momentul potrivit.
 
Mai cu seama că semnul Gemenilor va fi activat și de Venus din 9 mai, apoi și de Soare, în plus, și Nodul Nord se află tot acolo. Avem parte, deci, de multă dinamică și agilitate, dar și de disipare dacă nu avem o disciplină riguroasă, conștiență și prezență, mai ales când vine vorba de comunicare și decizii.
 
Cea mai  frumoasă și notabilă cooperare a lui Mercur este cu Saturn (Vărsător), cu această planetă are o relație de susținere, mai ales pe la jumătatea lunii mai, dar și în a două parte a lunii iunie (trigon Mercur- Saturn). E ca și cum suntem invitați să ne alegem o miză pentru perioada tranzitului lui Mercur în Gemeni, să ne luăm un angajament, să stabilim ce anume vrem să punem în ordine, să obținem, unde și în ce privința dorim să ne îmbogățim cunoașterea, ce dorim să îmbunătățim în viața noastră prin comunicare,  ce e nevoie să studiem și să cercetăm pentru a fi autonomi și pentru a ne hrăni autoritatea în propria viață. De asemenea, Mercur în tandem cu Saturn sprijină comunicarea cu maturitate, găsirea unor soluții bune și eficiente, ancorarea unor idei, folosirea conștientă și asumată a unor cunoștințe, precum și însușirea și exersarea unor instrumente și tehnici pentru o mai eficientă structura mentală și o utilizare cu succes a resurselor intelectuale pe care le deținem.
 
Mercur în Gemeni este extrem de jucăuș, amator de flirt, curios, agil. Dar poate fi și indiscret și distrat.
 
Pe  22 mai, 8 iunie și 6 iulie și în jurul acestor date, Mercur se contrează cu Neptun (Pești).
 
Autor: Nicoleta Svârlefus
Articolul integral poate fi citit pe www.astrocafe.ro


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii