Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Viaţa şi moartea - stări energetice

ro

26 Jan, 2018 10:29 1426 Marime text

Voi creaţi fără încetare noi energii. De fapt este însăşi definiţia vieţii: capacitatea de a produce, în mod constant, forţă vitală. Odată cu stingerea acestei capacităţi, apare moartea. Paradoxul este următo­rul: voi produceţi fără încetare energie şi nu ştiţi ce să faceţi cu ea. Odată creată, vă debarasaţi de ea; iar când nu o aveţi, sunteţi neferici­ţi, bolnavi.

Când nu este creată energie sunteţi bolnavi; când este creată, la fel. în primul caz boala provine din lipsa de forţă, în al doilea caz ea provine din energia care vă apasă ca o povară. Sunteţi incapabili să o armoni­zaţi, să o faceţi creatoare, beatifică. Ati creat-o, si nestiind ce să faceţi cu ea, o expulzaţi în afara voastră. Apoi reîncepeţi să creaţi energie. Acest lucru este absurd, dar această absurditate constituie înlănţuirea obişnuită a momentelor existenţei umane: se crează constant energie, care devine -în mod constant - o povară, deci trebuie - în mod constant - să o eliberăm.

Acest lucru explică de ce activitatea sexuală are o importanţă, o semnificaţie atât de mare: este unul din cele mai bune mijloace de a scăpa de propria energie. într-o societate a abundenţei, sursele de crea­ţie a energiei devin mai numeroase, la fel şi tensiunile, şi pentru a vă elibera de acestea recurgeţi de obicei la actul sexual.

Voi creaţi energie în interiorul vostru, apoi o aruncaţi în afara vo­astră. Fără încetare. Dacă sunteţi dotat cu inteligenţă şi subtilitate, veţi înţelege absurditatea acestui proces, lipsa completă de sens şi - în cele din urmă - inutilitatea unui asemenea mod de existenţă. Nu sunteţi oare în acest caz un instrument folosit la crearea energiei şi la expulzarea ei? Are vreun sens acest mecanism? De ce trebuie el să existe? Doar ca să fie un instrument prin care energia este creată şi apoi expulzată? Cu cât sunteţi mai sensibil, cu atât mai mult puteţi înţelege stupiditatea vieţii, aşa cum o cunoaşteţi.

Kundalini însemnă remedierea unei situaţii absurde, însemnă crearea unei situaţii în care totul să aibă un sens. Ştiinţa energiei kundalini este printre cele mai subtile. Şi ştiinţele fizice se ocupă de energie, dar de energia materială, nu de cea psihică. în ceea ce priveşte kundalini yoga, ea analizează energia psihică. Este o ştiinţă a lumii metafizice, transcendente.

La fel ca şi energia materială, energia psihică poate fi creativă sau distructivă. Neutilizată, ea este distructivă; utilizată, ea este creativă. Dar ea se mai poate utiliza şi într-o manieră ne-creativă. Pentru a o face creativă trebuie să înţelegeţi că nu este vorba doar de o realizare parţială a propriului vostru potenţial. în acest caz, când cea mai mare parte a potenţialului vostru rămâne în stare latentă, situaţia produsă nu este -în nici un caz - creativă.

Potenţialul vostru energetic trebuie să fie realizat, actualizat în tota­litatea sa. Există metode pentru aceasta. Energia voastră trebuie să se trezească. Până acum dormea, la fel ca un şarpe. Astfel denumim energia kundalini: forţa şarpelui, a şarpelui care doarme.

Dacă vi s-a întâmplat să vedeţi vreodată un şarpe care doarme, veţi sesiza analogia: el este încolăcit, fără să facă nici cea mai mică mişcare. Dar un şarpe se poate ridica drept, pe coada sa, datorită energiei sale. De unde şi utilizarea sa ca simbol. La fel ca şi şarpele, energia voastră vitală este încolăcită şi adormită. Dar ea se poate trezi, se poate "ridica" dacă potenţia­lul ei este actualizat în întregime. De aici rezultă transformarea voastră.

Viaţa şi moartea nu sunt decât stări energetice. Viaţa implică o energie în mişcare, iar moartea o energie inertă. Viaţa însemnă ener­gie trezită, moartea energie ce doarme. Deci, conform kundalini yoga, voi nu sunteţi - de obicei - decât parţial vii. Cu o parte a energiei voastre actualizată, restul dormind atât de profund, încât e ca şi cum ea nici nu ar exista.

Osho

Sursa: astrocafe.ro​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii