Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:07 15 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Vaccinare - adunare sau separare?

ro

24 May, 2021 11:48 490 Marime text

De mai bine de un an facem slalom printre statistici, cazuistici, restricții sau pseudolibertati. Printre gânduri, suspiciuni, încredere și știri false. Libertățile, cele știute și câștigate în timp, sunt sub semnul întrebării de la începutul anului trecut. Firesc, cumva. Și anapoda, în același timp.
 
După un început de an 2020 sub semnul spaimei și restricțiilor dure, în zgomotele mesajelor de frica, groază și sinistru, că lucrurile o vor lua razna și „viața nu va mai fi la fel“, astăzi avem soluția salvatoare: Vaccinul! Desi, tot la începutul de an 2020, când nu mai exista nimic pe Terra în afară de un pârdalnic de virus, tot vestitorii și prevestitorii dezastrului vorbeau despre faptul că un vaccin nu va putea apărea mai devreme de un an și jumătate, chiar doi. Ei bine, miracolul s-a produs și după doar 7-8 luni am avut câteva variante de vaccin. Chinezesc, rusesc, american, nemțesc, englezesc etc.
 
După „viața nu va mai fi la fel“ din 2020, dintr-o dată, avem speranța că ne vom putea întoarce la „viața de dinainte“.
 
Ei bine, cu sau fară vaccin, viața chiar merge înainte pe Terra. Pentru că asta se întâmplă dintotdeauna. „Viața nu va mai fi la fel“ este un film în care jucăm toți, zilnic. Mersul înainte presupune că viața nu va fi la fel. Se numește evoluție. Cu sau fară virus, cu sau fară vaccin, cu sau fară voia noastră, viața chiar merge înainte. În forme multiple, în transformări permanente și în tărâmuri noi de posibilități care se arată zi de zi. Felul în care noi trăim e diferit de cel al părinților noștri, așa cum și felul de a trai al părinților este diferit de cel al bunicilor noștri. Așa cum și viața copiilor noștri va fi diferită de a noastră. E natura. E felul nostru de a fi.
 
În toată această chestiune ultra dezbătută pe toate canalele de comunicare, mai vechi și mai noi, vaccinul este noua borna a vieții care urmează să se arate în lumea ce va să vie.
 
Practic, așa cum a fost intens promovat, vaccinul avea menirea de a ne aduce înapoi „viața de dinainte“, de a ne aduce din nou împreună și de a ne pune în siguranță în fata dușmanului comun și nevăzut.

Ei bine, lucrurile nu se desfășoară după cum arată promisiunea.

Autor: Cornel Svârlefus

Articolul integral poate fi citit pe www.astrocafe.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii