Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:50 22 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Jupiter în pești, din 14 mai 2021. Posibilități infinite

ro

19 May, 2021 16:16 544 Marime text
Odată cu intrarea (prima, din cele 3) lui Jupiter în Pești, s-a stârnit un soi de euforie, un noian de așteptări și speranțe, așa cum era de așteptat pe un astfel de tranzit.
 
Să fie oare Jupiter în Pești speranța de care aveam nevoie? Să fie doar escapism și iluzie, exagerare și imprudență? Sau o întrerupere bine-venită a tiparelor, un respiro mult așteptat, o pauză, o vacanță dar și un “altfel” de a fi? Oare deschide Jupiter în Pești tema credinței și a găsirii adevărului dincolo de stiinta și teorii? Facilitează accesul la sufletul nostru, ne amintește de principiul totalitățîi, ne ajută să vedem imaginea de ansamblu și să acționăm că parte din întreg, cu mai multă empatie și compasiune? Și, mai ales, este o oportunitate sau mai bine zis un infinit (Pești) de posibilități (Jupiter)?
 
Jupiter în Pești este toate acestea și multe altele, probabil.
 
Acest tranzit este special. Mai întâi, pentru că are 3 faze, Jupiter va ajunge de 3 ori în Pești în 2021-2022: 14.05.2021 - 28.07.2021; 29.12.2021 - 10.05.2022; 28.10 - 20.12.2022. Apoi, pentru faptul că Jupiter este în domiciliu (tradițional) în acest semn și, nu în ultimul rând, pentru că este însoțit de Neptun (stăpânul modern al semnului Pești).
 
Nu e puțin lucru că Jupiter și Neptun se întâlnesc (propriu-zis, în 2022), își vor pune la un loc energia și vor conlucra în semnul lor de domiciliu, atrăgând atenția asupra a tot ceea ce reprezintă Peștii. Este un tandem rar, având în vedere că Neptun ajunge într-un semn o dată la 165 de ani, iar Jupiter, o dată la 12 ani, Efectele vor fi puternice, atât la nivel colectiv, cât și la nivel individual (să privim cu atenție către segmentul de viață în care avem semnul Pești în harta natală).
 
Ultima dată, Jupiter a fost în Pești în anul 2010 și, deși nu era același context de acum, putem arunca o privire în viața noastră și să notăm câteva evenimente importante de atunci și câteva schimbări pe care ni le amintim. Iar dacă știți să va orientați în  harta natală, identificați și care a fost zona de viață activată.
 
Putem să ne așteptăm la salturi fără precedent, atât în ce privește arta, cât și în ce privește conștiința colectivă, spiritualitatea. Dar nu așa repede și nici așa de ușor sau clar. Până la urmă, Jupiter în Pești e ca și când ar face un Zoom pe aceste aspecte ale vieții, dar e vorba de dimensiuni mai subtile, mai greu de văzut și detectat, exact ca un far în ceață sau în ocean. Jupiter în Pești este, cu alte cuvinte, o lumina difuză, un ghid subtil, extrem de folositor pentru aceia care știu să se lase să curgă cu viața, în flux, știu să se centreze, să asculte mai degrabă de vocea credinței și a intuiției, de “știința” sufletului, de conștiință, mai mult decât de alte științe.
 
Pauză, vacanță, relaxare… de preferat lângă apă
 

În aceste două luni și jumătate, cât durează prima trecere a lui Jupiter prin Pești, putem să ne simțim ca într-o vacanță, din multe puncte de vedere. Și asta nu doar din cauză că începe vara și deci sezonul vacanțelor, ci și pentru că mulți oameni au obosit din cauza acelorași subiecte, gânduri, temeri, de exemplu legate de pandemie. Și mulți vor slăbi vigilența, au nevoie de relaxare, chiar de evadare din anumite contexte de viață. Ca și cum, o perioada am vrea să nu mai fim responsabili, să nu mai muncim așa mult, să nu mai ținem cont de toate regulile, de program, de rutină și de sarcini. Un fel de „dolce far niente“. Bine-venit și necesar. De preferat lângă apă.
 
Dualitate, neglijență și auto-indulgență
 
Să fie vacanță, să fie relaxare, doar că… n-ar fi rău să păstrăm proporțiile, până nu ne fură peisajul și alunecăm într-o extremă a auto-indulgenței, neglijenței, disipării, iluziei, exceselor. În cele din urmă, țînând cont că pandemia nu s-a încheiat și că, deseori, semnul Pești are mult de-a face cu astfel de fenomene în masă, nu e exclus ca tot felul de lucruri, scenarii, strategii, erori, mesaje distorsionate să se deruleze în fundal, ca și cum, în timp ce “dormim”, pandemia continuă, iar noi vom fi anunțați, întâi timid pe la finalul lunii iunie, când Jupiter va începe să retrogradeze, și apoi cu subiect și predicat la finalul lunii Iulie, când Jupiter va reveni în semnul locuit și guvernat acum de Saturn (Vărsător), că „promoția“ s-a terminat și că avem de suportat consecințele neglijențelor și exagerarilor. Pe modelul „n-ați fost cuminți, sunteți pedepsiți“.
 
Autor: Nicoleta Svârlefus
Articolul integral poate fi citit pe www.astrocafe.ro

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii