Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:20 23 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

astrocafe.ro Eclipsa partiala de Luna in Varsator, 7 august 2017. Trambulina a constiintei - ori accepti, ori schimbi!

ro

06 Aug, 2017 20:36 2419 Marime text
Luni, 7 august 2017, la ora 21:10 ora Romaniei, Luna se va afla in opozitie cu Soarele la grad perfect. Este vorba despre faza de Luna Plina, cu Soarele situat in Leu si Luna in Varsator, ascendentul momentului fiind in Pesti. In acelasi timp, fiind implicate nodurile lunare, avem de-a face cu o eclipsa partiala de Luna.

Luminariile ocupa casele astrologice VI-XII, ceea ce indica un important potential vindecator, in profunzimea fiintei, si o reasezare a prioritatilor in viata noastra. Aceasta Luna plina aseaza nu un reflector, ci mai multe, exact pe zonele din noi care au nevoie sa fie vazute, constientizate si transformate. Tot ce am tinut ascuns chiar si de noi insine, toate acele emotii, resentimente, inhibitii sau frici pe care am preferat sa le reprimam pretinzand ca nu exista, acum pot iesi la iveala cu o forta nebanuita, cand ne asteptam mai putin.
Luna se afla intr-o zona destul de obscura, greu de accesat cu "instrumentele" noastre obisnuite, prin gandire analitica si logica. Aici nu avem sorti de izbanda daca folosim controlul si tiparele noastre de gandire, pentru ca nu stim cu ce avem de-a face. E o parte din noi prea putin explorata si e ca si cand e nevoie sa raspunzi cuiva pe care nu-l vezi, ci doar il auzi vag, dar nu-ti dai seama nici macar de unde vine acea voce si, de fapt, nu stii nici daca e o voce in sensul cunoscut. E ca un dialog cu Dumnezeu. Nu-l vezi cu ochii, nu-l auzi cu urechile, dar Ii vorbesti. Acum ascultam... fara urechi, si vorbim fara cuvinte, cu inima.

De aceea, in acest moment e necesar sa ne observam, sa fim prezenti, receptivi, deschisi, permisivi, in acceptare a tot ce apare la suprafata. Chiar si atunci cand propriile ganduri, emotii, sentimente, reactii, ne uimesc. In fond, acum se cristalizeaza o serie de alegeri din trecut, cu consecintele aferente, si ni se fac cunoscute pentru a le putea transforma. Dar modul in care acestea ni se infatiseaza poate fi inedit, neasteptat, suprinzator. Iar semnul ca ceva sta sa iasa si sa fie constientizat, semnul ca ceva urmeaza sa schimbam fundamental in noi si in viata noastra, este o anumita tensiune interioara, zbucium, neastampar, nervozitate. Si chiar daca tendinta este sa gasim repede in afara cauza acestor manifestari, ei bine, cauza este in interiorul nostru, procesul este al nostru si are legatura cu ganduri, convingeri, alegeri, tipare de gandire la care e nevoie sa renuntam sau pe care e timpul sa le ajustam, pentru a merge mai departe in sensul viziunii interioare, chemarii sufletului si constiintei. 

Elementele realitatii prezente, evenimentele la care asistam in exterior, nu sunt altceva decat niste ghizi, niste indicatoare, instrumente care ne ajuta sa vedem ce am creat. Cu alte cuvinte, privim in exterior doar pentru a ne intoarce iar in interior cu o imagine mai clara despre noi si despre ce am creat.

Aceasta Luna plină si eclipsă vorbeste in toate felurile despre nevoia interna de a ne gasi calea, drumul, iubirea de viata si de noi insine. Dar si iubirea fata de umanitate, de un ceva mai mare, de intreg. Simtim ca e momentul sa trecem la nivelul urmator, sa cream ceva nou, sa descoperim noi paliere ale creativitatii cu ajutorul resurselor proprii dar si al celor din jur, care acum reprezinta o sursa continua de inspiratie.

Luna plina primeste sustinerea lui Saturn in Sagetator si a lui Jupiter in Balanta. Cu alte cuvinte, e importanta cooperarea, restabilirea armoniei, pacea, chiar si acolo unde nu exista consens. E vorba de intelepciune, de o anumita maturitate si de o intelegere superioara a vietii, prin aceea ca nu e nevoie sa luam nimic personal si nici sa avem pretentia sa gandim la fel. Ba chiar e musai sa iesim din tipare, uniforme si multime, sa ne acceptam diferentele pentru a ne putea gasi bucuria, calea.

Nodul sud sta de veghe in acest moment de revelatie si ne poate crea contextul in care sa realizam clar ce alegeri ne sunt potrivite, ce vrem sa incheiem pentru a ne reintregi puterea, la ce sa renuntam, de ce e nevoie sa ne debarasam sau cu ce sa ne impacam pur si simplu, ce schimbari sa facem si incotro ne putem indrepta astfel incat sa-i dam inimii ce cere.

Adevarata provocare a acestei Luni Pline este atingerea maiestriei de a ne formula realitatea si viata, integrand trecutul cu tot ce stim despre el, in mod detasat, si indreptandu-ne pasii intr-o directie noua asumandu-ne tot ce decurge de aici. Uranus, stapanul Lunii pline in Varsator, ne cheama catre un viitor diferit, inedit, printr-o revolutie a constiintei. Si acolo unde e cazul, printr-un branci bine plasat, astfel incat sa nu mai lancezim in ceva ce ne ia din putere, sa alegem si usurinta in loc de greu, sa ne schimbam mintea.

Uranus si-a inceput miscarea aparent retrograda acum cateva zile si acum joaca rolul unui declansator al schimbarii, al unui far care se aprinde brusc in mijlocul intunericului. Ce nu am vazut, vedem acum. Ce nu am inteles, intelegem in urmatoarele zile si luni. Ce nu am acceptat, acceptam. Ce nu am schimbat si putem schimba, e timpul sa schimbam. Nu prea mai ramane cale de mijloc: ori acceptam total ceva, fie ca ne place sau nu, ori schimbam radical.

Aceasta Luna plina este o trambulina a constiintei, pentru toti aceia care sunt gata sa treaca la nivelul urmator, prin vindecarea a ceea ce au de vindecat, prin iesirea din cercul vicios al povestilor dramatice pe care le spun sau le asculta, prin debarasarea de principii "morale" pe care le folosesc in intretinerea unor lupte fara sens, cu ei insisi sau cu ceilalti. Acestia vor avea o perceptie mai inalta si mai cuprinzatoare asupra realitatii si a contributiei pe care o pot avea in crearea acesteia, exact ca atunci cand mai urci cateva trepte pe o scara si poti vedea totul de la o inaltime si mai mare. Ceea ce schimba complet perspectiva.

E nevoie sa ascultam chemarea Leului interior (Soarele este in Leu) si sa ne delimitam drumul personal. Fara emfaza si superioritate, doar cu o constienta a individualitatii si unicitatii fiecaruia in lumea asta. Si a intelegerii faptului ca fiecare isi modeleaza realitatea la nivelul de constiinta la care se afla, asta ajutandu-ne sa privim lumea (interioara si exterioara) dincolo de orice judecata. Destul de dificil acest proces, cu un Ascendent in Pesti, cu Neptun in casa I, ceea ce inseamna dizolvare, emotie, disipare, victimizare si confuzie. Dar, poate fi de un real ajutor o astfel de energie, pentru cei care aleg explorarea realitatii de dincolo de ceea ce este palbabil, pentru cei care sunt gata sa se simta pe ei, sa mearga dincolo de ganduri, sa se centreze meditand sau fiind pur si simplu prezenti in ei insisi.

Energia neptuniana ne cheama, in cele din urma, la credinta in stare pura, la iertare, compasiune, iubire, dincolo de orice cunoastere si principii, dincolo de reperele acestei lumi. Si ne ajuta sa dizolvam manifestarile si costumele egoului care ne stau in cale, ne incurca, ne opresc sa percepem ce suntem in esenta si care ne este Sursa. Daca ne bazam pe intuitie, pe acea cunoastere interioara divina, vom intelege cu claritate cine suntem acum, incotro mergem si, mai ales, ce contributie suntem pregatiti sa fim intr-o lume si o viata noua.

Fie primit! Eclipsa fericita, tuturor!
Nicoleta Svârlefus

Sursa: Astrocafe.ro​

Ti-a placut articolul?

Comentarii