Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:18 20 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Divinitatea interioară

ro

13 Sep, 2017 09:32 1227 Marime text
Orice lucru la care ne gândim sub egida lui Dumnezeu şi cu vibraţia sa, ne aparţine. Aceasta implică cunoaştere, resurse, curăţenie, perfecţiune şi bine. Puteţi stăpîni, îndată ce vă centraţi gândul, pe faptul că Divinitatea se şi află în voi. Tot timpul să fiţi conştienţi că Divinitatea nu se află altundeva. Atât doar că aţi ignorat-o şi aţi situat-o în afara voastră, prin gândurile voastre contradictorii.

Vorbiţi cu această Divinitate interioară. Spuneţi-i că ştiţi că se află acolo şi că sunteţi pe deplin conştient de prezenţa Ei. Cereţi-i să se manifeste şi vă va fi far călăuzitor în întreaga voastră viaţă. Spuneţi-i: "Am lepădat şi eliminat din viaţa mea toate gîndurile negative. Sunt recunoscător de toate cele cu care Divinitatea m-a dăruit.". Hotărâţi-vă că veţi înceta de a mai fi un animal, că tot trupul vă este curat şi că Sfânta Prezenţă a lui Dumnezeu se află în acest Templu trupesc şi că ea îţi diriguieşte paşii după voinţa ei." Păstraţi constant acest gînd în spirit.

Curînd veţi descoperi nişte forţe mentale ce vă vor depaşi orice fel de gând, sentiment sau faptă contradictorie. Veţi edifica o forţă vie de extracţie a gândirii, irezistibilă, care domină întreaga voastră existenţă. Clipa întăririi acestui Templu Spiritual şi Sfânt este aceea în care sunteţi liniştiţi şi împăcaţi cu propriul suflet. În acest mod, ne educam gândul subiectiv, aşa fel ca el să nu formuleze decât impresii Divine. Totul se întipăreşte adânc în conştiinţă şi operează pe toată durata somnului. Când ne descoperim un punct slab în gîndire, vorbe sau acte, trebuie intervenit tare cu voinţa, spre a evita fisurarea structurii.

Foarte curând, vom învăţa cum să biruim, automat, absolut toate gândurile adverse. Şi atunci, doar Gândurile şi Sentimentele Divine ne vor popula imaginaţia. Ele se rânduiesc ca o armată şi nimeni, în afara lui Dumnezeu, nu poate pătrunde printre ele. Aşa se apreciază gradul de Stăpînire absolută, când eşti în stare să manifeşti Principiul Divin. Ne aflăm atunci la baza oricărei Puteri Spirituale. Dacă-i închinaţi întreaga viaţă, veţi vedea ce satisfacţii substanţiale veţi avea. Veţi zări aurora unor vremuri noi şi veţi dobândi cunoaşterea mai deplină a Legii.

Spre a elimina discordia din gândurile şi universul vostru, nu există mijloc mai bun şi eficace, decât să ştiţi (să aveţi convingerea), că orice gând şi trupul vostru sunt Templul Dumnezeului Viu. Veţi putea folosi noţiunea, ştiind că, de silenţioasa, dar penetranta influenţă a gândurilor Divine, beneficiază întreaga omenire, precum şi întregul Univers. Orice gând constructiv, fiecare sentiment sau vorbă pronunţată, contribuie la această înălţare.

Cu cât gîndiţi mai mult la nemuritoarea Iubire a lui Dumnezeu, cu atît mai mult Iluminarea umanităţii se manifestă în toată splendoarea. În oarecare măsură, veţi putea înţelege şi aprecia imensul privilegiu de a avea prilejul ce ne-a fost dăruit, de a progresa şi a ilumina omenirea întreagă, şi cu contribuţia noastră.

BAIRD T. SPALDING


Sursa: astrocafe.ro​

Ti-a placut articolul?

Comentarii