Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Anul chinezesc 2018 e cu două fețe!

ro

17 Feb, 2018 18:45 2104 Marime text

Ferește-te de Câinele care mușcă pe la spate!

Oamenilor le place să fie mințiți. Am înțeles asta lucrând de atâția ani în consiliere. Într-un moment de vulnerabilitate, fiecare preferă să audă numai ce-i convine sau să-și ia din informație ceea ce îi confirmă că ce credea el este adevărat. O mare provocare este anul chinezesc pentru toți cei ce lucrează direct, față în față, cu oamenii, transmițând informații, dând sfaturi solicitate sau făcând recomandări, pentru că adevărul nu este cea mai înaltă calitate anul acesta. Dimpotrivă, sunt preferate ocolișurile, minciunile convenționale, zâmbetele false.

Din 16 februarie 2018 până pe 4 februarie 2019 traversăm Anul Câinelui de Pământ. Combinat cu vibrația 2/11 a anului numerologic, se anunță potop de dualitate, cea mai evidentă trăsătură de caracter vizibilă anul acesta fiind FĂȚĂRNICIA. Vedem în jur oameni care una spun și alta fac, îți dau întâlnire și nu apar, îți declară fățiș antipatia față de cineva după care afli că, fără știrea ta, s-a întâlnit și s-a sfătuit exact cu persoana pe care se plângea că o disprețuiește.

Iar pentru români, anul confirmă tarele din subconștientul colectiv. Cum bine zicea o cugetarea aceea: românul e un fel de om pe care dacă nu îl inviți se supără, iar dacă îl inviți nu vine. 

Două fețe are anul chinezesc 2018. Numerologic, explicația vine prin alegerea pe care o avem de făcut între a fi un 2 sau a fi un 11 maestru. Majoritatea este formată din cei ce nu se ridică peste 2: rămân impresionabili, pleacă urechea la ce spun alții, se consumă în bârfe, se victimizează dar nu pun osul la treabă, sunt hiperemoționali și dau vina pe alții, trăiesc în trecut și pun fricile înainte, așteaptă confirmări și lasă pe altul ce pot face ei, dar sunt plini de pretenții și nemulțumiri. De cealaltă parte, Câinele chinezesc latră la noi să-l trezească pe maestrul 11 și vrea: să ne zguduie convingerile, să nu ne mai pese de judecățile altora, să păstrăm lângă noi doar oamenii de calitate, să privim înainte și să creștem, să nu așteptăm nimic de la nimeni, să ne păstrăm credința, să devenim noi modele de urmat pentru alții.

Câinele ne atrage atenția că, de cele mai multe ori, se întâmplă ceva pe la spatele nostru, așa că e bine să ne păstrăm intuiția trează. Totul este mai mult decât pare în 2018. Jocurile se duc în culise, noi vedem doar o mică parte din ceea ce se petrece. Lucrurile sunt de fațadă, întrucât Câinele este dependent de confirmări și face orice să-și conserve imagnea publică. Contează enorm ce spun alții și ce cred, așa că majoritatea doresc să facă impresie bună și să ascundă ceea ce poate leza sau pune în inferioritate.

Anul impresiilor, al adevărurilor ascunse, al fațadei anunță Câinele pentru 2018.

Apare o obsesie pentru expunerea publică, oamenii se pot aduna în stradă, nemulțumirile se coalizează mai ușor, dar direcția nu este întotdeauna clară. Câinele este un animal căruia altcineva trebuie să-i dea direcția. Este un an al asocierilor și parteneriatelor, în care trebuie să avem mare grijă la integritatea celor cu care batem palma. Mai ales cei ce se lasă ușor folosiți pot avea mari pagube.

2018 poate fi anul promisiunilor deșarte! Să punem preț pe fapte, nu pe vorbe!

Tot ce este la suprafață e bine să fie pus la îndoială și cercetat în profunzi. ‘Iubi, nu-mi spune mie că mă iubești, scrie pe FaceBook, să vadă toată lumea!’ Cam aceasta este tendința anului Câinelui. Dar știm bine, câinele care latră nu mușcă.

În schimb, mai sunt acei câni care mușcă pe la spate. Ei nu sunt periculoși pentru că mușcă, ci pentru că se ascund ca să muște. Așa că anul Câinelui rostește cât se poate de răspicat însemnul: ‘Păzește-ți spatele!’ Ar putea fi ceva acolo, de care nu știi. Minciunile, trădările, dușmăniile ascunse pot răsturna lumea cu susul în jos. Mulți pot ajunge țapi ispășitpri și pot plăti pentru greșelile altora. Naivitatea, orgoliul și bunele intenții greșit direcționate îi pot face pe mulți victime de serviciu.

Anul chinezesc 2018 separă clar taberele: pe de o parte sunt cei loiali, demni, integri, serioși, responsabili, pe e altă parte sunt cei parșivi, ascunși, mincinoși, duplicitari, fățarnici. Orice asociere a cuiva din prima categorie cu cineva din a doua compromite. Câinele este justițiar și e bine să nu cedeze presiunilor sub nicio circumstanță. Manipularea emoțională și șantajul de orice fel pot să fie la putere anul acesta. Soluția este ca la necinste să se răspundă cu cinste, la șantaj cu integritate, la manipulare cu corectitudine. Cine cedează și se murdărește pe mâini, este înghițit de haită. Orice greșeală cât de mică ce îmbracă forma unui abuz este pasibilă de pedeapsă, iar peștii cei mici sunt aruncați în plasă la înaintare pentru a salva peștii cei mari.

A da o a doua șansă cuiva nu reprezintă anul acesta decât încă o oportunitate pentru cel pe care-l tratăm cu indulgență să ne mai muște o dată!

Specialiștii în astrologie chineză (eu nu sunt printre ei, scriu atât cât știu și sunt inspirat, eu merg în domeniu pe mâna Ancăi Dimancea și a lui Marian Golea, http://www.romaniafengshui.ro/) spun că 2018 este anul favorabil celor născuți în an de Șarpe (2001, 1989, 1977, 1965, 1953), Cal (2002, 1990, 1978, 1966, 1954) și Cocoș (2005, 1993, 1981, 1969, 1957, 1945), cu mențiunea că Cocoșii sunt mai șubrezi la capitolul sănătate.

Șobolanii (2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948), Bivolii (2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949) și Tigrii (2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950)  au un an mai circumspect și mai încercat, cu responsabilități epuizante, ce stă sub semnul riscului de trădare și nedreptate. Ei trebuie să fie cei mai atenți la oamenii cu care fac înțelegeri.

Câinele fiind un semn relațional, în 2018 realizările majore sunt de așteptat în viața de familie. Cei singuri își pot găsi, de asemenea, mai ușor un partener în 2018. Nu și cei ce se tem de singurătate, pentru că orice relație care are la bază frica produce în timp un gol și mai mare. Din punct de vedere financiar, anul Câinelui mai degrabă materializează ceea ce s-a început în 2017, în anul Cocoșului. Nu este anul proiectelor noi care să aducă profit nesperat, ci al concretizărilor de pe urma bunelor asocieri care deja au avut loc. Succesul vine împreună, în doi sau în familie.

Câinele ne învață să ne apărăm teritoriul, să ne abatem de la direcția noastră și să rămânem vigilenți! E bine să zăbovim înainte de a face primul pas. Câinele nu încurajează acțiunile impulsive, cu capul înainte. Dragonul face asta, care este animalul opus Câinelui, deci tehnica Dragonului în anul Câinelui este sortită eșecului. Așa că e bine să avem puțintică răbdare și să acționăm nu din orima, ci din a doua.

Anul Câinelui ne avertizează să nu intrăm în jocurile murdare ale altora și să rămânem în propria poveste de viață. E important să nu luptăm în luptele altora și să ascultăm permanent de adevăratul stăpân: vocea interioară, care ne spune mereu ce e bine pentru noi, întrucât este conexiunea cu sinele. Adulmecăm ușor pericolele, așa că e bine să ne bazăm pe extrasimțurile noastre. Orice încercare a cuiva de a ne ademeni cu iluzii de preamărire care ne iau mințile poate fi osul otrăvit aruncat peste gard de hoțul care vrea să ne intre în curte și să ne fure.

Valeriu Pănoiu 

Sursa: astrocafe.ro​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii