Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ei sunt elevii constănţeni care au promovat bacul olimpicilor

ro

08 Jun, 2012 01:00 4170 Marime text

bacolimpicluanamandroiu1.jpgÎn perioada 19 mai - 1 iunie, 880 de candidaţi din toată ţara, printre care şi 41 din judeţul Constanţa, au susţinut examenele de Bacalaureat în sesiunea pentru olimpici, care a fost găzduită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău. Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare" şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu - Karpen" au fost cele două centre în care au susţinut examenele de maturitate absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline. Din cei 41 de elevi constănţeni, doar patru au promovat examenele de Bacalaureat.

laura.jpg

Laura Alexandra Antonaru a terminat Liceul Teoretic „Ovidius". Ea va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Biologie, care se va desfăşura între 8 şi 15 iulie la Singapore. Laura a obţinut media 9,63 la examenele de Bacalaureat. La proba de limba română, tânăra a obţinut nota 9,60, la matematică - 10, iar la anatomie şi fiziologie umana, genetică şi ecologie umană - 9.30. Printre concursurile câştigate de adolescentă se numără şi premiul „Ştefan Procopiu" la Concursul Naţional de Fizică Aplicată „Ştefan Procopiu". Un alt concurs important câştigat de Laura este Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici", unde a obţinut o menţiune. Laura participă încă din clasa a VII-a la toate olimpiadele de biologie şi sub îndrumarea prof. Mirela Gheorghe, eforturile au fost răsplătite cu premiul II la faza judeţeană a olimpiadei în clasele a IX-a şi a X-a, cu obţinerea unui rezultat foarte bun, de 179 de puncte din 200, la faza naţională a Olimpiadei de Biologie, în clasa a XI-a. Datorită rezultatelor obţinute, eleva a susţinut Bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici, care s-a desfăşurat la Bacău. Despre viitorul său, tânăra olimpică ne spune că doreşte să urmeze o facultate în Anglia, în domeniul Ştiinţelor Naturii - Cercetare Ştiinţifică. A doua opţiune este Facultatea de Medicină din cadrul unei universităţi din România. În timpul liber, Laura este o adolescentă obişnuită, căreia îi place să citească, să picteze, să scrie şi să facă sport.

bacolimpiic.lucianscurtu.jpg

Lucian Mihai Gheorghe Scurtu a absolvit Liceul Internaţional de Informatică. Lucian a fost selectat în lotul naţional al României pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Chimie, care se va desfăşura la Washington. La examenele de Bacalaureat, tânărul a obţinut media 9,40. La proba de limba română, Lucian a fos notat cu 8,80, la matematică cu 9,40, iar la chimie anorganică a obţinut 10. Tânărul are zeci de distincţii obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, la care a participat de-a lungul celor 10 ani de liceu. Geografie, biologie, fizică şi chimie sunt cursurile preferate ale elevului. Lucian se mândreşte cu participarea la Olimpiada Internaţională de proiecte ştiinţifice pentru mediu, care a avut loc în Texas. Se mândreşte şi cu medalia de aur obţinută în Strasbourg la Parlamentul European, unde a participat la Concursul „Euroscola" şi a dezbătut o moţiune despre încălzirea globală. Vrea să studieze în Anglia Ştiinţe Criminalistice şi susţine că este fascinat de tot ce este nou.

Luana Mândroiu a absolvit Liceul Teoretic „Ovidius". A susţinut examenele de Bacalaureat cu media 7,88. La proba de limba română a obţinut nota 8,60, la matematică - 7,60, la chimie organică - 7,45. A participat la sesiunea specială de Bacalaureat deoarece urmează să susţină examenul de admitere la Universitatea de Medicină din Viena. Potrivit reprezentanţilor ISJ Constanţa, Luana Mândroiu, deşi nu face parte din niciun lot naţional, a primit aprobarea din partea Ministerului Educaţiei de a participa la sesiunea specială a Bacalaureatului. Luana doreşte să devină chirurg plastician. În acest scop, din clasa a X-a, adolescenta a început să înveţe limba germană, în prezent deţinând un certificat de competenţe lingvistice de nivel profesionist. În paralel cu pregătirea pentru Viena, Luana învaţă şi pentru admiterea la Facultatea de Medicină din Timişoara, a doua opţiune în cazul în care nu va fi admisă la Viena.

Fabian Cristofor este absolvent al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" (rugby). Tânărul sportiv a reuşit să obţină media 6,76 la sesiunea specială a Bacalaureatului. La proba de limba română, Fabian a primit nota 5,20, la istorie - 5,80, iar la geografie - 9,30.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii