Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Ziua Porţilor Deschise", la Tribunalul Constanţa

ro

16 Oct, 2017 14:28 1175 Marime text
În cadrul Planului de actiune pentru reforma sistemului judiciar, în cadrul capitolului „Asigurarea transparenţei actului de justiție", Tribunalul Constanţa a stabilit organizarea anuală a manifestărilor de tipul „uşilor deschise".

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât ca aceste manifestări să se desfășoare anual la data de 25 octombrie, zi cu o semnificație deosebita în care se sărbătoreşte şi Ziua Europeană a Justiției Civile.

Scopul acestei acțiuni este de a face cunoscută in rândul cetățenilor activitatea instanțelor judecătorești, de a-i familiariza pe aceștia cu modul de desfăşurare a procesului judiciar in cadrul mai larg al realizării unei educații juridice şi al realizării prevenției faptelor antisociale. Totodată se urmărește conștientizarea cetățenilor că instanțele de judecata desfășoară o activitate de interes public în folosul cetățenilor. În acest context, o deosebita importanţă o are implicarea liceenilor şi studenților care sunt la vârsta la care se formează din punct de vedere moral.

În limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică realizate de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi ulterior prelucrate de cadrele didactice cu studenții.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii