Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:34 22 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

ro

12 Jul, 2019 10:49 691 Marime text
În  cursul zilei de 11 Iulie 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 2.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor de conviețuire socială.

Au fost monitorizate și verificate,  în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele locatii de interes public: Strada Semănătorului,Str.Dionisie cel Mic, Zona Eden,  Cartier Trocadero, Cartier Anadalchioi, Zona Victoria, Piața Tomis 3, Piața Cireșica, Piața Brotăcei, Cartier Social Henri Coandă, Stadion Badea Cârțan, Zona Dacia, Cartier Tomis Nord, Parc Tăbăcărie, Sat Vacanță, Cartier Palazu Mare, Cartier Tomis Plus.

Au fost legitimate 43 de  persoane, din care 2 au fost predate serviciilor sociale spre competenta și soluționare, iar 3 au fost conduse la sediul unității de politie locala pentru identificare și luarea măsurilor legale, conform competentelor.
Au fost verificati 5 operatori economici care își desfășurau activitatea comercială pe sectorul  Serviciului Ordine Publică 2.

S- au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.060 lei, din care: 
  • 7 amenzi pentru săvârșirea unor fapte antisociale precum aruncarea unor ambalaje, deșeuri menajere sau diverse obiecte pe domeniul public, staționarea autovehiculului pe spațiul verde, răscolirea gunoiului din containere,neasigurare recipient colectare deșeuri, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța,
  • 8 amenzi pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, in special pentru opriri efectuate neregulamentar, în zone în care acest lucru este interzis,
  • 2 amenzi pentru ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat persoanelor cu dizebilități, în conformitate cu prevederile Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap,
  • 16 amenzi pentru  refuz de legitimare, consum de alcool pe domeniul public sau pentru exercitarea unor acte/ gesturi obscene, apelare la mila publicului, în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice,
  • 5 amenzi pentru acte de comerț stradal neautorizat ori pentru închirierea de bunuri fără a îndeplini condițiile legale, în conformitate cu prevederile Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite și 
  • 1 amendă contravenionlă pentru deținerea unui act de identitate cu termen expirat, în conformitate cu prevederile O.U.G nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de stare civilă ale cetățenilor români. 

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii