Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:02 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vom avea o duminică caniculară. Săptămâna următoare rămâne la fel de călduroasă

ro

09 Aug, 2015 10:20 827 Marime text
 
Astăzi vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza în vest şi în nord-vest, cu 37 – 38 de grade în Câmpia de Vest. Pentru zona Dobrogei, temperaturile maxime vor ajunge până la 34 de grade, ceva mai scăzute pe litoral, între 28 – 30 de grade în zona litoralului . Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va mai avea ceva intensificări peste zi în Banat şi în Dobrogea.
 
Mâine vremea va fi la fel de călduroasă, caniculară după-amiază, în special în zonele joase din vestul, sudul şi estul ţării, cu temperaturi maxime de 36 de grade în Dobrogea continentală şi 37 de grade în Campia de Vest. Indicele de disconfort termic t va atinge şi depăşi pragul critic de 80 la câmpie şi pe arii restrânse la podiş. Cerul va fi variabil, predominant senin. Vântul va sufla mai alert doar în sud-est, inclusiv pe litoral, unde va mai potoli arşiţa, iar maxima nu va sări de 30 de grade.
 
Puţin vânticel
 
Nici marţi nu sunt schimbări semnificative. Aceeaşi vreme calduroasă şi chiar caniculă după-amiază în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar noaptea vor ajunge şi în regiunile estice şi sud-estice câţiva nori. Vântul va sufla mai tare în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea.
 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29  şi 30 grade in sudul litoralului şi 37 de grade în Campia de Vest. Din păcate, meteorologii nu anunţă prea curând o răcorire a vremii, aşa că nu uitaţi să vă luaţi sticlele de apă.sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii