Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitori jandarmi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa. Cât timp va dura stagiul de practică și la ce misiuni vor participa

ro

11 May, 2018 10:16 1431 Marime text
În perioada 09 mai – 31 august a.c., 11 constănţeni, elevi ai Şcolilor Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, se pregătesc să devină jandarmi, alături de viitorii colegi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Potrivit IJJ Constanța, cei 11 elevi au parcurs primul modul teoretic, iar în perioada următoare vor desfăşura un stagiu de pregătire constând în activităţi practice, în cadrul I.J.J. Constanţa.

Pe parcursul a patru luni, aceștia vor fi îndrumați de jandarmi cu experienţă, în cadrul unui program de tutelă profesională şi vor participa efectiv la misiunile de ordine publică / pază şi protecţie instituţională, ce revin subunităţilor unde au fost repartizați.

Scopul acestui stagiu de practică îl constituie aprofundarea cunoştinţelor teoretice obţinute în cursul anului de învăţământ, perfecţionarea deprinderilor practice referitoare la executarea misiunilor şi dezvoltarea capacităţii de a acţiona alături de colegii lor, în cadrul dispozitivelor specifice.

La sfârşitul celor patru luni, elevii vor fi evaluați cu privire la întreaga activitate desfăşurată împreună cu jandarmii constănţeni. Cei 11 tineri speră ca munca pe care o vor depune să fie una calitativă şi eficientă, iar la absolvirea cursurilor își doresc fie repartizați la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Sursa foto: IJJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii