Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta spune că valoarea și prestigiul ediției din 2017 a Festivalului Enescu va continua să crească

ro

05 Sep, 2015 21:46 1874 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a scris, într-o postare pe Facebook, că ediția din 2017 a Festivalului Enescu va continua să crească în valoare și prestigiu și îi felicită pe directorul artistic al Festivalului, Ioan Holender, și ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu „pentru întreaga implicare și deciziile înțelepte pe care le-au luat”.
 
 
„În primul rând sincere felicitări artiștilor, publicului și organizatorilor pentru faptul evident că și ediția din 2015 se dovedește un mare succes și un brand cultural inestimabil pentru București și România”, a redactat prim-ministrul în postarea sa de pe pagina de socializare.
 
De asemenea, el reamintește că, în calitate de principal sponsor al Festivalului, care a alocat aproximativ 6 milioane euro pentru această ediție, și deținător al sălilor de concert, „Guvernul a fost consultat de fiecare dată cu privire la deciziile strategice”.
 
Premierul susține că a avut zilele trecute o discuție referitor la ediția din 2017 a Festivalului, cu Holender și Vulpescu, în cadrul căreia a luat „un angajament ferm privind continuarea sprijinului financiar, efectuarea unor lucrări radicale la Sala Palatului și implicarea logistică” și i-a rugat, în același timp, pe cei doi „să se consulte și să decidă privind partea de responsabilitate artistică”.
 
„Am decis ca anunțul oficial (privind viitorul președinte de onoare și viitorul director artistic al festivalului — n.r.) să fie făcut (așa cum e normal) de cei doi împreună, înaintea ultimului concert. Așa că nu pot eu să vă dezvălui numele. Pot doar să îi asigur pe toți oamenii de cultură că persoanele alese îmbină ideal prestigiul internațional cu valoarea școlii muzicale românești. Toți veți avea o surpriză plăcută, sunt sigur, iar Ediția din 2017 va continua să crească în valoare și prestigiu! Eu îi felicit în avans pe Dl. Holender și Dl. Vulpescu pentru întreaga implicare și deciziile înțelepte pe care le-au luat!”, a mai spus Ponta.
 
Ioan Holender, actualul director artistic al Festivalului „Enescu”, a anunțat că se va retrage din funcția deținută la finalul ediției din acest an a evenimentului.



Sursa foto: youtube.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii