Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:53 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta Nu a venit niciun preşedinte de CJ să ne ceară socoteală

ro

11 Mar, 2013 21:03 856 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că le transmite preşedinţilor de consilii judeţene că trebuie plătite arieratele care au fost făcute "cu acoperire bugetară" şi a arătat că nu a venit niciun preşedinte de consiliu judeţean să ceară socoteală în legătură cu acest lucru.
Întrebat ce le transmite preşedinţilor de consilii judeţene nemulţumiţi de proiectul privind plata arieratelor, Ponta a spus: "Că trebuie plătite arieratele, cele care au fost făcute cu acoperire bugetară, cele care aveau prevedere bugetară".
El a adăugat că cele care nu aveau prevedere bugetară nu le plătesc şi deci, acest lucru este în avantajul preşedinţilor consiliilor judeţene şi al firmelor care au lucrat în mod corect şi care trebuie să-şi primească banii.
Ponta a mai spus că a auzit informaţii că vor veni preşedinţii de consilii judeţene la Bucureşti să ceară socoteală. "Nu a venit niciun preşedinte să ne ceară socoteală. De o lună jumătate au stabilit şedinţa Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene în urma retragerii domnului Dragnea, trebuie să aleagă un preşedinte", a adăugat Ponta, arătând că e normal ca aceştia să se întâlnească şi cu miniştrii.
Ordonanţa de urgenţă privind plata arieratelor la nivel local aprobată de Guvern stabileşte că fondurile din TVA şi impozitul pe venit sunt alocate pentru achitarea arieratelor, "precum şi" pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, prioritară fiind însă stingerea datoriilor. Ordonanţa a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial.
Joi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că a primit o circulară a ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, în care se cere autorităţile locale să achite cu prioritate arieratele şi a apreciat că aceasta reprezintă un abuz, deoarece doar consiliile judeţene şi locale decid destinaţia banilor proprii. El a anunţat că va protesta în continuare până când se va reveni la normalitate.
Mai mulţi şefi de Consilii Judeţene şi primari PSD i s-au plâns de altfel premierului Ponta, la şedinţa de luni a conducerii social-democraţilor, că, dacă vor plăti toate arieratele, nu vor mai putea susţine alte proiecte locale.
Premierul Victor Ponta a declarat însă că ministrul Bugetului, Liviu Voinea, are sprijin politic pentru a cere preşedinţilor de consilii judeţene să achite arieratele şi a atenţionat că el este singurul care poate cere schimbarea unui membru al cabinetului său, iar şeful CJ Constanţa poate să se supere.
Sursa: rtv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii