Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi unde se află România Topul ţărilor cu cele mai multe femei manager

ro

17 Jan, 2015 21:37 756 Marime text
 
Aproximativ o treime dintre afacerile din lumea întreagă sunt deţinute sau manageriate de femei, arată un studiu al Organizaţiei Internaţionale a Muncii, informează România TV.

În întreaga lume, sunt doar trei state unde sunt mai multe şefe decât şefi, notează greatnews.ro. Prima este Jamaica, ţară unde circa 60% dintre şefi sunt femei. Pe locul doi se află Columbia, cu 53%. Pe trei este Santa Lucia, cu 52.3%. Studiul a analizat date din 106 state ale globului, relatează Washington Post. Pe următoarele locuri în top se află Filipine, Panama şi Belarus, unde peste 45% dintre şefi sunt femei.

În România, 31,4% dintre şefi sunt femei, un nivel superior unor ţări ca Germania, Austria, Spania, Olanda sau Finlanda. România ocupă locul 53 în top.

Suprinzător, pe locul 2 în ierarhia europeană, după Belarus, se află Republica Moldova. Peste Prut, 44,1% dintre şefi sunt femei. În topul global, Republica Moldova ocupă locul 10.

Totuşi, atunci când vine vorba de funcţiile de conducere din marile companii, doar 5% sunt ocupate de femei. „Cu cât este mai mare o companie, cu atât este mai puţin probabil ca ea să fie condusă de o femeie", arată raportul.

Cel mai cunoscut exemplu este cel al Marissei Mayer, şefa Yahoo. Însă, sunt puţine femei în situaţia sa. În Statele Unite, care ar trebui să fie un model al egalităţii între sexe, doar 20% dintre membrii consiliilor directoare ale marilor companii sunt femei. Din acest punct de vedere, singura ţară a lumii unde marile companii au dat puterea femeilor este Norvegia.


Sursa: România TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii