Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi prognoza pe trei zile

ro

29 Jun, 2011 11:31 1255 Marime text

Vremea instabilă din ultimele zile se menţine şi joi şi vineri, când ploile vor lua forma averselor asociate cu fenomeneelectriceînmaitoateregiunile. Finalul de săptămână vine cu vreme schimbătoare. Dacă sâmbătă încă mai plouă în majoritatea regiunilor,avem şanse ca duminică să asistăm la retragerea precipitaţiilor spre jumătatea nordică a ţării. Astfel, în sud vom avea chiar şi o creştere uşoară a temperaturilor.

Rămânem şi miercuri sub influenţa depresiunii atmosferice care ne-a adus ploi în timpul nopţii, aşa că vremea continuă să fie rece şi ploioasă în mai toată ţara. La amiază termometrele vor arăta valori sub mediile climatologice, de la 19 grade la cel mult 27 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, iar precipitaţiile se extind în toate regiunile, acompaniate de nelipsitele tunete şi fulgere şi rafale de vânt.

În regiunile de munte se pot acumula din nou peste 25 l/mp, iar la peste 2.000de metri n-ar trebui să ne mire dacă precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Muntele nu este o destinaţie de vacanţă prea atractivă zilele acestea pentru ca soarele este scump la vedere. Astăzi, cerul e mai mult noros şi plouă pe arii extinse. În unele zone din Carpaţii Orientali şi Meridionali precipitaţiile pot fi chiar însemnate cantitativ, peste 25 l/mp.Dimineaţa,când temperaturile sunt mai scăzute, la peste 2000 de metri, ploile se pot transforma şi în precipitaţii mixte.

La mare se anunţă nori, ploi trecătoare şi vânt. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse doar între 20 şi 23 grade.Baie în mare vor face, probabil, numai cei foarte curajoşi. Vor fi cel mult 17grade în apă.

Vremea este instabilă în vest, nord şi centru, unde norii, aversele şi descărcările electrice sunt la ordinea zilei şi miercuri. În estul şi sudul Transilvaniei soarele e scump la vedere şi ploile, abundente,  dar în celelalte zone soarele se mai arată din când în când. Maximele ating 20 de grade la MiercureaCiuc, 23 la Sibiu şi la Cluj Napoca şi 27 la Timişoara.

În sudul ţării cerul va fi temporar noros şi vor predomina norii de furtună, cu mare dezvoltare verticală, nori care aduc averse însoţite de fulgere şi tunete.Soarele e timid, aproape că nu se vede astăzi, de aceea nici temperatura aerului nu creşte mai mult de 27de grade la Drobeta Turnu Severin, 25 la Craiova şi 22 în Buzău. Norii şi aversele nu ocolesc Dobrogea,chiar dacă ne aflăm în plin sezon de vacanţă. Totuşi ploile nu sunt însemnate cantitativ. La amiază sunt 22 degrade la Constanţa şi 24 laTulcea.


Joi, vremea rămâne închisă în aproape toată ţara.Cerul va fi temporar acoperit de nori groşi care lasă ploi multe, însoţite de fulgere şi tunete.Nici la amiază temperatura aerului nu ajunge la valorile normale pentru data din calendar,ci rămân mai scăzute:18-20grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi cel mult 26, 27 în sud-vestul extrem.

Luna lui cuptor începe cu ploi. Vineri instabilitatea atmosferică  rămâne încă destulde accentuată.Vor mai fi nori mulţi nori şi ploi în nordul,centrul şi în estul ţării. În vest,sud-vest şi în sudul extrem norii se mai răresc, aşacăîn LuncaDunăriitemperaturilecrescuşor,pânăspre27grade, în timp ce în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei maximele nu depăşesc 20-21 de grade.

Sursa: http://www.realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii