Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 8 10 bolnavi de COVID au murit ! Incendiu devastator la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț

ro

14 Nov, 2020 21:06 5953 Marime text


sursă foto: explozivtv.ro/facebook


UPDATE 8:  Medicul care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în incendiul de la Neamț este stabil și va fi transferat la un spital militar din Belgia.

UPDATE 7:
Președintele Klaus Iohannis a transmit într-un mesaj pe Facebook, condoleanțe după tragedia petrecută în Spitalul Județean de la Neamț.
"Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor", a scris șeful statului.


UPDATE 6:  

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a transmis o actualizare a situației la ora 22.00, potrivit www.ziarpiatraneamt.ro.
 
„În urma celor mai recente informații, vă comunicăm că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Alți doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași au decedat.
Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară.
Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri. Vom reveni cu informații!”


 



sursă foto : explozivtv.ro/facebook


sursă foto: explozivtv.ro/facebook


sursă foto: ziarpiatraneamt.ro/facebook

UPDATE 5:

Parchetul General a declanșat urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Ancheta va fi condusă procurorii Marius Iacob și Eduard Mihai Ilie, care au instrumentat dosarele Giulești și Colectiv.





„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț. Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, informează un comunicat al Parchetului General.




sursă foto: explozivtv.ro/facebook

UPDATE 4:
 
Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț.
Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


 UPDATE3: 

Medicul de gardă din secția de Terapie Intensivă are arsuri - după ultima evaluare făcută de medicul plastician - pe 40% din suprafața corpului, dintre care 15-20% arsuri de gradul IV pe membre

Un salon alăturat a fost evacuat iar alți opt pacienți care vor fi transferați către Spitalul din Iași, iar încă un pacient, va fi transferați către secțiile de chirurgie plastică și reparatorie din Iași.

Cei opt pacienți din salonul alăturat vor fi transferați către spitalul modular din Lețcani de la Iași.

Despre cauza incendiului, cei de la ISU Neamț prognozează, ca primă evaluare, un scurtcircuit.”
 


 sursă foto: ziarpiatraneamt.ro/facebook

UPDATE
 2:

Medicul care a suferit arsuri grave va fi adus la București, a declarat ministrul sănătății.


UPDATE1:  Celulă de criză la MInisterul Afacerilor Interne chiar în acest moment. Premierul Ludovic Orban, șeful DSU, Raed Arafat și ministrul Marcel Vela au ajuns la sediul MAI.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. 
 
UPDATE: 

ISU Neamț a anunțat resursele medicale care sunt implicate în acest moment: 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic
ISU Iași : 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic
ISU Bacău - 1 Autospecială pentru transport victime multiple
ISU Suceava - 1 Autospecială pentru transport victime multiple
SAJ Neamț - 9 Ambulanțe tip B.


sursă foto: ziarpiatraneamt.ro/facebook

Zece pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit unui nou bilanț. Șapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul care s-a aruncat în flăcări care să salveze pacienții, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț.

Cei decedați erau bolnavi de coronavirus și erau intubați la terapie intensivă. În secție se aflau în total 16 pacienți. 

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. 

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv și cel mai probabil, va fi deschisă și o anchetă penală de către Parchetul General.

ISU Neamț a confirmat bilanțul de 10 morți și 7 răniți grav.

Ministrul sănătății, Nelu Tătăru  a precizat că opt dintre victimele decedate sunt din salonul unde a izbucnit incendiul, iar două din  salonul alăturat.

Secția ATI este pentru pacienți COVID, iar un scurtcircuit ar părea să fie cauza incendiului, a spus ministrul sănătății la Antena3.

sursă foto: ziarpiatraneamt.ro/facebook și explozivtvneamt.ro/facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii