Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Nicuşor Constantinescu, arestat pentru 30 de zile. Şeful CJC urmează să fie din nou suspendat din funcţie (galerie foto)

ro

20 Feb, 2015 12:45 3645 Marime text
Astăzi, DNA Constanţa va solicita Tribunalului Constanţa arestarea preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinesscu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

UPDATE 4 - 18.53

Potrivit vicepreşedintelui CJC, Cristinel Dragomir, „Având în vedere cele petrecute, aşteptăm ordinul de suspendare emis de prefect. Din câte ştiu, ordinul de suspendare poate fi emis în termen de 48 de ore de la comunicarea oficială a rezoluţiei. Pentru că nu a fost o situaţie previzibilă, la fel ca anul trecut când domnul Constantinescu a fost plecat în SUA şi pentru că nu poate rămâne Consiliul Judeţean fără conducere, după ce va fi emis ordinul prefectului vom face o şedinţă de îndată. Probabil luni sau marţi“, a declarat Cristinel Dragomir pentru ZIUA de Constanţa.
Citeşte mai multe detalii aici:

UPDATE 3 - 18.22

Potrivit unor surse judiciare, Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorul Lică Lucian, din Tribunalul Constanţa. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

UPDATE 2 - 13.35

Nicuşor Constantinescu a ajuns cu o dubă la Tribunal.

Solicitarea de arestare a fost trimisă spre soluţionare judecătorului Lucian Lică din cadrul Tribunalului Constanţa.
 
Oricare va fi decizia magistratului, ea va putea fi atacată cu contestaţie la Curtea de Apel Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a declarat, la sosirea la Tribunal, că se simte ca într-un sicriu. El nu crede că va fi arestat şi spune că totul este un abuz al poliţiei politice DNA.

Marius Mocanu şi Ioana Focşa, care îl reprezintă şi pe Radu Mazăre în diverse cauze, sunt avocaţii care îl apără pe Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 13.30

Nicuşor Constantinescu a fost citat pentru ora 13.30 la Tribunalul Constanţa. Judecătorii vor analiza propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şeful CJC s-ar putea afla în atenţia medicilor pentru o serie de proceduri specifice, după care va fi adus la instanţă.

În faţa Palatului de Justiţie şi-au făcut apariţia mai mulţi jandarmi care asigură ordinea şi liniştea publică, dar acest fapt s-ar putea datora şi prezenţei ministrului Justiţiei în clădire. Acesta participă la bilanţul Curţii de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii