Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:43 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare în sistemul medical Un proiect legislativ ar putea legaliza șpaga dată medicilor

ro

07 Mar, 2015 10:16 965 Marime text
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au realizat un proiect legislativ prin care ar putea fi legalizată şpaga dată medicilor. Peste 100 de parlamentari l-au semnat deja, potrivit B1 TV.

Conform actului normativ, bolnavii vor avea la dispoziţie mai multe variante, în funcţie de posibilităţile financiare, prin care vor putea apela la serviciile unor specialişti celebri în schimbul unor tarife facturate. Astfel, guvernanţii speră să impoziteze clasicele plicuri cu bani, scrie B1 TV.

Toţi pacienţii îşi doresc să fie trataţi de cei mai buni medici, dar nu toată lumea are şi bani să plătească serviciile medicale.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au gândit să iniţieze un proiect legislativ care va schimba din rădăcini sistemul medical românesc. Actul normativ a fost semnat deja de peste 100 de parlamentari şi va afecta cel mai mult pacienţii.

Astfel, fiecare bolnav va avea la dispoziţie patru variante prin care va putea apela la serviciile unui chirurg devenit vedetă pentru abilităţile sale, în funcţie de posibilităţile financiare.

Prima variantă este să se ducă dimineaţă la spital, până în ora 15 şi să plătească din buzunar, cu factură, tariful cerut de specialistul celebru. Cazarea, consumabilele şi utilizarea aparaturii vor fi acoperite din asigurarea de sănătate.

Cei mai înstăriţi ar putea opta pentru a doua variantă în care vin după-amiaza la consultaţie şi pe lângă banii daţi medicului, mai achită şi cazarea, plus consumabilele.

A treia opţiune la care s-au gândit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii este identică cu varianta a doua cu o singură diferenţă. Tratamentul va fi acordat într-o clinică privată unde lucrează, bineînţeles şi chirurgul vedetă.

Dacă preţul serviciilor medicale este mai mare sau nu decât la stat, este exclusiv treaba pacientului.

Pentru cei mai săraci români care trebuie totuşi să beneficieze de tratment mai există şi varianta 0, în care nu vor plăti nimic chirurgului şi nici spitalului, însă vor trebui să se înscrie pe o listă de aşteptate până când se va elibera un loc fără plată directă, relatează B1 TV.

Prin acest act normativ care ar putea fi adoptat, guvernanţii, practic, legalizează şpaga dată medicilor, pe care, speră ei, o vor putea impozita.


Sursa: B1 TV
Sursa foto: amfms.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandru 02 Apr, 2015 20:00 Recent am descoperit o noua platforma unde oamenii isi pot posta parerile legate de sistemul medical si serviciile medicale ce le-au fost prestate. Mi se pare un lucru foarte util inainte de a lua decizia de a merge la un anumit doctor sau nu. www.sistemulmedical.ro se numeste platforma
  • liv 08 Mar, 2015 10:37 Un guvern corupt- cum sa legiferezi asa ceva> Nu pentru mita, coruptie, se zbate DNAul? Mai Guvernule, fa bine si mareste salariile medicilor si profesorilor, mai taie din salariile nesimtite din agentiile tale guvernamentale- ASF, ANAF, ANP, ANRE, etc....unde veniturile sunt de mi si zeci de mii de euro pe luna. Fa protecte pentru fonduri europene pentru infrastructura- drumuri, spitale, penitenciare, scoli, pastreaza banii din bugetul public pentru alte investitii, sau din fondurile europene n prea poti sifona? Lehamite ca sa nu zic SICTIR!