Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima măsură a Biroului Electoral Central Fără telefoane mobile în cabina de vot

ro

10 Jun, 2012 10:27 1981 Marime text

Biroul Electoral Central a decis, ieri, ca alegătorilor să le fie interzis accesul cu telefoane mobile, camere foto şi video în cabina de vot, informează România TV.

Prin această decizie cei de la BEC vor să elimine posibilele fraude electorale. Este pentru prima dată când Biroul Electoral Central a interzis accesul în cabina de vot cu telefoane mobile sau camere de luat vederi.

Nu s-a anunţat încă şi cum va fi aplicată această măsură. Printre variante ar fi aceea ca alegătorii să lase telefoanele şi alte aparate la membrii comisiei de votare, odată cu buletinul, urmând să le ridice la ieşirea din cabină. De asemenea, ar putea fi amenajate spaţii speciale în care votanţii să-şi lase gadget-urile până la finalizarea votului sau pur şi simplu să li se ceară să închidă telefoanele înainte de a intra în cabină.
Prin această măsură se urmăreşte prevenirea cumpărării de voturi de la alegători, după ce în trecut s-au semnalat situaţii în care votanţii fotografiau buletinul de vot cu ştampila pusă pe un anumit candidat, iar apoi primeau bani pentru sufragiul acordat.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 10 Jun, 2012 15:04 NU INTELEG DE UNDE SINT 18.000.000 DE VOTANTI DIN MOMENT CE NU STIM POPULATIA ;ROMANIEI"