Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

stiripesurse.ro Peste jumătate de milion de români sunt afectați de ultima decizie a Guvernului

ro

10 Mar, 2016 21:24 8202 Marime text
 
Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie, notează stiripesurse.ro. "Guvernul a aprobat astăzi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările ulterioare. Este vorba de punerea în concordanţă a noului Cod fiscal cu Legea reformei în sănătate. Şi anume, ca urmare a creşterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii sau preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou indicată de 872 de lei şi vechea prevedere considera că doar pensiile care sunt sub punctul de 740 de lei sunt scutite de contribuţiile la asigurări de sănătate. Noul plafon de scutire de contribuţie este 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că modificarea va viza în jur de 508.000 de persoane care nu vor mai plăti contribuţii de asigurări de sănătate la pensia pe care o primesc.

Potrivit acestuia, o altă modificare prevăzută de OUG adoptată de Guvern priveşte "dreptul asiguratului de a-şi schimba medicul de familie mai repede de şase luni, în cazul în care există nişte constrângeri semnificative".

"Şi ele sunt bine definite în ordonanţă. În mod normal, această schimbare se poate face la şase luni, dar acum se poate face mai repede, dacă sunt anumite condiţii, cum ar fi decesul medicului sau alte lucruri de urgenţă", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Suciu a adăugat că, de asemenea, prin OUG se creează condiţiile pentru "evaluarea contractului-cadru de sănătate".

"Cardul european de sănătate are valabilitate de un an de zile şi nu şase luni cum era până acum stabilit. De asemenea, se clarifică modul cum poate fi refuzat acest card pacienţilor care nu sunt asiguraţi", a afirmat el.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai menţionat că aprobarea HG privind contractul-cadru de sănătate a fost amânată, iar proiectul urmează să fie discutat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

"Nu sunt semnificative modificările faţă de contractul-cadru de anul trecut, dar trebuie puse mai bine în evidenţă modificările cu care noul contract-cadru va veni pentru 2016 - 2017, pentru că este eşalonat pe doi ani", a declarat Suciu.

Acesta a mai precizat că Executivul a aprobat şi modificarea HG privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

"Există o unitate de management de proiect introdusă în cadrul ministerului şi sunt mai multe posturi legate de control şi integritate", a mai spus Suciu.

Citeşte integral pe www.stiripesurse.ro.

Sursa text: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii