Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportul nu are vârstă

ro

12 Jul, 2014 16:38 1571 Marime text
În timp ce unii copii sunt la grădiniță și se joacă în parcuri, alții au luat drumul sportului. Este o cale dificilă, însă cu altfel de satisfacţii. Vârsta fragedă este un atuu în cadrul Cupei „Ares”, unde evoluează sportivi indiferent de anul naşterii.
Sportul nu ține cont de vârstă. Asta arată organizatorii celei de-a patra ediții a Cupei „Ares” la kata și kumite, care s-a desfășurat în sala Flămânda din Constanța. Deși sunt la primii pași făcuți în cadrul acestui sport, cu doar câteva luni de activitate, copiii au scăpat de emoții când s-au aflat în centrul ringului.

„Este o formă de a promova sportul în masă. Acest concurs se adresează copiilor care practică acest sport de minimum 3-6 luni. Noi promovăm acest sport și în unitățile de învățământ”, ne-a declarat antrenor internațional Nicu Vasiliu, organizatorul competiției.
Peste 120 de sportivi de la nouă cluburi din țară au venit la Constanța și au luptat în cadrul Cupei „Ares”. Concurenții au vârste cuprinse între 5 și 53 de ani.
„Kata este o luptă cu personaj imaginar și este foarte importantă, ea dezvoltând tehnica și spiritul. Exercițiile sunt pregătite de acasă. Copiii au învățat aceste exerciții și în competiția de aici doar le expun”, a precizat sensei Flavius Predoi.
Aflați în cele patru colțuri ale ringului, arbitrii nu au lăsat nimic la voia întâmplării. Nici nu se putea altfel, luând în considerare că cei mai mulţi participanţi au zeci de ani de experiență și sunt campioni mondiali la kata sau kumite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii