Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:58 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia cetăţenilor români din Nepal

ro

27 Apr, 2015 18:47 713 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe informează că, pe parcursul zilei de astăzi, au continuat demersurile complexe de identificare şi contactare a cetăţenilor români care se află în regiunea afectată de cutremurul produs în Nepal, la data de 25 aprilie.

În acest sens, prin eforturile conjugate ale Departamentului Consular, Ambasadei României la New Delhi şi Consulatului Onorific al României din Nepal, au mai fost identificaţi în Nepal alți șase cetățeni români.

Aceștia nu au putut fi contactați direct, însă, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a reușit să identifice și să contacteze familiile lor din țară care au precizat că cei 6 cetățeni români sunt în afara pericolului.

Bilanțul la data de astăzi, conform situației actualizate la orele 18.00, indică un număr de 36 de cetățeni români identificați în Nepal.Lista cetăţenilor români din Nepal este actualizată permanent în acord cu solicitările de asistenţă consulară recepţionate.

În ceea ce priveşte situaţia persoanelor aflate pe versantul muntelui, au fost declanşate operaţiuni de evacuare cu elicoptere, acestea fiind în curs de desfăşurare.

Referitor la situaţia celor patru alpinişti români, se menține legătura permanentă cu reprezentantul Federației Române de Alpinism și Escaladă.

MAE precizeaza că, până în prezent, Ambasada României la New Delhi nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime.

Ministerul Afacerilor Externe continuă monitorizarea cu prioritate a situaţiei din regiune şi menţine legătura permanentă cu Ambasada României la New Delhi și Consulatul Onorific al României din Nepal.

MAE informeaza că cetăţenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur au la dispoziţie pentru informaţii numărul de telefon 0728.557.116 sau e-mailul comunicare.consulara@mae.ro.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările anterioare adresate cetățenilor români, care se deplasează sau se află în străinătate, de a-și anunța prezența la misiunea diplomatică română sau la oficiul consular român din statul respectiv, pentru a beneficia mult mai rapid de asistență consulară, în cazuri de urgență.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanşă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. 

Bilanţul cutremurului din Nepal a crescut la 3.218 morţi, azi, la două zile după tragedia care a determinat zeci de mii de persoane să îşi petreacă noaptea pe străzi.

Vezi video cu impactul cutremurului AICI.


Sursa foto: mashable.com
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii