Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţa dată astăzi de ÎCCJ în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis

ro

18 Nov, 2014 16:30 2045 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat astăzi dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Ioahnnis pentru o dată care va fi anunţată ulterior. Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis a fost amânat de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la două zile după ce a câştigat alegerile prezidenţiale. Înalta Curte nu a precizat până acum noul termen de judecată.
Instanţa supremă este cea care va decide definitiv dacă primarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul Sibiu în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat, aşa cum a dispus şi Curtea de Apel Alba-Iulia. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aste aşteptat cu sufletul la gură şi de mai mulţi aleşi locali din judeţul Constanţa, care se află într-o situaţie similară primarului Sibiului.
Agenţia Naţională de Integritate ceruse instanţei supreme, în 22 octombrie, să ia în discuţie mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după, dar această solicitare a fost respinsă în 27 octombrie.
Amintim că în 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii