Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminar privind abordarea penală și administrativă a fraudării fondurilor naționale și europene

ro

11 Jun, 2013 15:28 1481 Marime text
Primul seminar din seria celor 14 din cadrul proiectului dedicat combaterii criminalității din domeniul achizițiilor publice a avut loc în perioada 3 – 5 iunie la Predeal. Seminarul, moderat de Laura Ștefan - expert anticorupție și Sorin Fusea - președintele ANSA, a abordat teme precum conflictul de interese și metode de gestionare, aspecte teoretice și practice privind achizițiile publice, metodologii de investigare a fraudelor în achizițiile publice.

Potrivit unui comunicat de presă, agenda seminarului a cuprins atât prezentări teoretice, cât şi exerciţii practice şi studii de caz exemplificatoare, acoperind în egală măsură abordări de drept penal și de drept contencios-administrativ.
La seminar au participat procurori, judecători și ofițeri operativi delegați de către instituții partenere, respectiv, DNA, Ministerul Public, INM și IGPR, dar și judecătorul german Oliver ALDEA, specializat în infracţiuni economice.

Seminarul a fost organizat de Fundaţia Freedom House România, Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public, Direcţia Naţională Anticorupţie, Institutul Naţional al Magistraturii, Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Achiziţii, Expert Forum, Asociaţia Actori Europeni (Euractiv.ro şi Euractiv.com) în parteneriat cu Magistrats européens pour la démocratie et les libertés (MEDEL), Konrad Adenauer Stiftung, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, Divizia penală şi de graţieri a Ministerului de Justiţie Francez, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Agenţia Naţională pentru Integritate, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Mai multe despre intervențiile vorbitorilor, puteți citi aici:

http://www.freedomhouse.ro/ISEC/index.php/evenimente/seminarii/item/269-seminar-privind-abordarea-penal%C4%83-%C8%99i-administrativ%C4%83-a-fraud%C4%83rii-fondurilor-na%C8%9Bionale-%C8%99i-europene-3-5-iunie-2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii