Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:49 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte copilaşi, salvaţi de pompieri. Reprezentanţii ISU le-au luat până şi uşă la intrare (galerie foto)

ro

14 Dec, 2016 11:50 3539 Marime text
Şapte copilaşi din comuna Flămânzi au fost salvaţi din ghearele frigului de către reprezentanţii ISU, Ştiindu-le situaţia grea de acasă, pompierii au pus mână de la mână şi le-au luat toate cele necesare pentru un Crăciun fericit, inclusiv uşă la intrare.

Se ştie că reprezentanţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă salvează vieţi. Anul acesta, o parte din ei au salvat şi Crăciunul, pentru copilaşii unei familii greu încercate de viaţă, din oraţul botoşănean Flămânzi.

Redăm în continuare comunicatul instituţiei:

Pompierii botoşăneni au luat chipul lui Moş Crăciun pentru ca şapte copilaşi din oraşul Flămânzi să nu mai plângă pentru lipsa darurilor. Profund impresionaţi de condiţiile vitrege în care trăiesc, salvatorii au dorit să le aducă un strop de alinare şi le-au dus obiecte de strictă necesitate, dulciuri şi alimente. Bunurile au fost achiziţionate prin contribuţia cadrelor unităţii.

Contribuind cu câte puţin, fiecare coleg a adus zâmbetul pe faţa acestor copilaşi greu încercaţi de viaţă. Elena Magdalena are 10 ani. Locuieşte, împreună cu mama şi tatăl său, care este paralizat de aproape un an, într-o casă care nu are uşă la intrare. Averea lor sunt două paturi, două dulapuri şi o masă. Cu toate că nu ştie dacă, atunci când se întoarce acasă, va găsi mâncare caldă sau căldură, Elena Magdalena merge zilnic la şcoală. Are grijă ca hainele să îi fie curate şi, pe cât posibil, lecţiile învăţate. Pentru ca în această iarnă, gerul să nu mai ajungă până la patul ei, pompierii botoşăneni i-au cumpărat o uşă. A fost montată, în această dimineaţă, cu ajutorul unei firme de profil din localitate şi a pompierilor voluntari.

Costel, Maria Magdalena, Gabriela, Ionela, Ştefănel şi Vasile sunt fraţi, cu vârste cuprinse între 1 şi 16 ani. Locuiesc cu părinţii într-o casă care, în ultimul an, a fost afectată de două incendii. Acestea au fost stinse de către membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Flămânzi. Şi dacă pompierii voluntari le-au salvat casa, pompierii militari le salvează Crăciunul. Pe parcursul zilei, salvatorii i-au însoţit pe copilaşi la cumpărături pentru ca aceştia să îşi aleagă îmbrăcăminte şi încălţăminte, după care au mers la un loc de joacă şi au luat masa împreună.

La câţiva zeci de kilometri, în comuna Pomârla, un bărbat de 67 de ani, paralizat de mai bine de 20 de ani, rămas fără casă la sfârşitul lunii octombrie, în urma unui incendiu, a zâmbit la vederea pompierilor botoşăneni. Aceştia au revenit la el încărcaţi cu daruri: îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente.

Personalul ISU Botoşani se implică zilnic în viaţa comunităţii, desfăşurând activităţi specifice de protejare a populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă. Ori de câte ori vor avea prilejul, vor continua să organizeze astfel de acţiuni umanitare, care fac încă o dată dovada laturii umaniste a profesiei de pompier, apropierii de oameni şi preocupării permanente pentru cei defavorizaţi de un destin nedrept.

Sursa foto: dsuapp.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii