Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:23 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„S-a ajuns la situații aberante”. Ministerul Educației a anulat evaluările inspectorilor școlari generali

ro

28 Feb, 2018 20:08 6285 Marime text

În urmă cu puțin timp, Ministerul Educației a dat publicității un comunicat de presă prin care face cunoscute următoarele:

„În urma controlului efectuat de către Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema «Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic», s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar și în evaluarea propriu-zisă.
Corpul de Control al ministrului a depistat următoarele nereguli care au dus la vicierea procesului de evaluare: Au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014); Din formularele utilizate în procesul de evaluare lipsește rubrica de autoevaluare; Totalul punctajului de pe unele fișe de evaluare a fost calculat greșit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obținând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt menținute sau nu în funcția de conducere; În alte cazuri, s-a ajuns la situații aberante în care punctajul acordat depășește punctajul maxim de 100 de puncte; Evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizată în fapt de către Comisia unică de evaluare, asumându-se rezultatele unei evaluări anterioare.
 
Astfel, Ministrul Educației Naționale a dispus:
Anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți şi directorii caselor corpului didactic.
Reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare.
Efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.
Inspectorii generali, inspectorii generali adjuncți și directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluați anual conform prevederilor Legii Educației Naționale nr.1/2011. În temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială se acordă calificative pe baza cărora se decide menținerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management.

Reprezentanții ISJ Constanța au declarat că nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii