Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România liberă Elan Schwartzenberg, mandat de arestare internaţională

ro

16 Dec, 2013 17:54 2004 Marime text

Elan Schwartzenberg, fostul soţ al vedetei Mihaela Rădulescu, riscă să se aleagă cu mandat internaţional de arestare dacă nu se prezintă la audieri la DNA în dosarul preluării Realitatea Media, care deţine Realitatea TV.

Omul de afaceri este învinuit de spălarea banilor, complicitate la înşelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicităţii, a participaţiei improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Surse din anturajul omului de afaceri spun că acesta, având şi cetăţenie israeliană, a plecat în Israel înainte de a fi pus sub învinuire.

Mai precis, Elan a plecat din România la scurt timp după ce a fost audiat în dosarul prietenului său Codruţ Marta, mâna dreaptă a fostului şef ANAF, Sorin Blejnar.

Codruţ Marta, dispărut fără urmă (se presupune că a fost ucis),  este acuzat în câteva dosare penale. În dosarul de evaziune cu produse petroliere este învinuit de pagube de peste 54  de milioane de euro, din care o parte din bani  - circa 5 milioane de euro - ar fi fost spălaţi de Elan Schwartzenberg.

Din cele 5 milioane de euro, Elan Schwartzenberg ar fi folosit circa 2 milioane de euro pentru a cumpăra Realitatea Media de la copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Sursa: Romania libera

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii