Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reținut pentru furt Ar fi sustras bijuterii în valoare de peste 5 milioane de euro

ro

14 Jan, 2017 20:04 2274 Marime text
Un bărbat a fost reţinut de DIICOT - serviciul teritorial Ploieşti - pentru furtul a două diamante şi două inele în valoare de peste cinci milioane de euro. Suspectul a fost prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit datelor din dosar, suspectul, pe numele sau George Ploscaru, ar fi furat pe 30.12.2016 dintr-un magazin de bijuterii din Franţa două diamante şi două inele cu pietre preţioase în valoare de 5,2 milioane de euro. Romanul, care este acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat, ar fi fost ajutat de doi cetăţeni sârbi. Aceştia doi ar fi primit, ca urmare a înţelegerii, jumătate din pradă: un inel şi un diamant. Din cercetări a reieşit că George Ploscaru ar fi vândut diamantul în afara României, iar inelul ar fi încercat să îl vândă pe 12.01.2017 unor cetăţeni străini în Bucureşti la hotelul Radisson Blu, dar vânzarea nu ar fi avut loc pentru că nu s-au înţeles asupra preţului. Inelul a fost găsit, ulterior, de anchetatori la o percheziţie.

Surse judiciare au precizat că suspectul s-ar fi prezentat la magazinul de bijuterii drept un evaluator de bijuterii al unui potenţial client evreu şi profitând de neatenţia angajaţilor magazinului de bijuterii arfi înlocuit diamantele şi inelele cu copii fără valoare.

În acelaşi dosar se fac cercetări privind şi o femeie din Ploieşti, iubita suspectului, care este acuzată de tăinuire.


Sursa foto: logodna.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii