Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:34 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Restaurantul Cafe Cafe, închis de inspectorii Antifraudă

ro

19 Mar, 2015 15:51 4371 Marime text
 
 
Mai multe localuri şi cafenele de lux din Constanţa ar fi fost închise temporar de inspectorii Antifraudă în urma controalelor declanşate aseară în municipiu. Direcţia Generală Antifraudă Fiscală nu a emis deocamdată un comunicat oficial în acest sens.
 
Cert este faptul că restaurantul Cafe Cafe din c entrul Constanţei este închis până pe 18 aprilie, adică pentru 30 de zile.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au controlat 125 firme din Bucureşti şi au constatat nereguli pentru sancţionarea cărora au dispus suspendarea activităţii a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, amenzi în valoare totală de 899.500 lei şi confiscări de numerar în cuantum total de 95.901 de lei, 27.000 euro şi 3.200 dolari SUA.
 
Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifraudă în Capitală au fost încălcarea obligaţiilor legale de utilizare a caselor de marcat, întocmirea defectuoasă a evidenţelor financiar-contabile şi comercializarea de produse alcoolice fără banderole fiscale.
 
Patronul Cafe Cafe din Constanţa, Cătălin Iuliu Nedelcu a fost condamnat, luna trecută la un an de închisoare cu executare şi la plata unei amenzi de 15.000 de lei. Şeful de la Cafe Cafe a ajuns în atenţia magistraţilor după ce, la jumătatea lunii septembrie 2012, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa aparţinând fiicei sale minore, a exercitat violenţe asupra a doi poliţişti.

UPDATE 17.40 -  Comunicat DGAF remis la solicitarea redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa


“În data de 18.03.2015 inspectorii antifraudă fiscală din cadrul DRA Constanța au efectuat verificări specifice la 29 firme din orașul Constanța, care desășoară activități comerciale în domenii precum alimentație publică sau comerțul cu produse nealimentare. Urmare acțiunilor de control efectuate, inspectorii antifraudă au identificat contravenții pentru care au dispus sancționarea cu amenzi în valoare totală de 192.000 lei și confiscarea de numerar în cuantum de 80.020 lei.
 
De asemenea, pentru încălcarea obligației de a întocmi documente justificative pentru sumele extrase din casa de marcat, a fost dispusă suspendarea pentru o lună a activității comerciale a unei societăți, iar cele mai frecvente abateri constatate au fost  încălcări ale reglementărilor legale privind întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile”, se arată într-un comunicat remis de DGAF redacţiei cotidianului Ziua de Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii