Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remorcherul Grozavul va interveni în sprijinul populaţiei civile din Delta Dunării

ro

20 Jan, 2017 16:36 2539 Marime text
Remorcherul maritim Grozavul va pleca astăzi din Portul Constanţa, pentru a interveni în sprijinul populaţiei civile din Delta Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea. Misiunile principale ale navei vor fi spargerea gheţii şi asigurarea situaţiilor de urgenţă, în colaborare cu autorităţile civile locale din judeţul Tulcea, în sprijinul populaţiei civile.

Nava urmează să ajungă în această noapte în rada portului Sulina, unde va rămâne ancorată până sâmbătă, 21 ianuarie, dimineaţă, când va intra pe Canalul Sulina şi va începe misiunea.

Grozavul este un remorcher maritim de salvare, care se află în dotarea Centrului de Scafandri din Constanţa. Acesta are lungimea de 64,8 m, lăţimea de 14,6m şi este dotat cu două motoare Diesel de 5000 CP. Destinaţia principală a Remorcherului Grozavul nu este spargerea gheţurilor, dar în sitaţia producerii unor calamităţi naturale, aceasta este în măsură să execute şi misiuni speciale, în folosul populaţiei civile, precum misiuni de transport materiale şi alimente, misiuni de transport de persoane şi de ajutor umanitar.


Sursa foto: resboiu.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii