Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:04 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Purcaru România va fi zguduită de un cutremur mai mare până în 2013

ro

16 Apr, 2012 17:05 910 Marime text

Nici de Paşte n-am scăpat de cutremure. Potrivit http://www.rtv.net/, în Vrancea, s-au produs patru seisme de mici dimensiuni. De altfel, România s-a confruntat în ultimele cinci luni cu un număr foarte mare de cutremure. Specialiştii spun că e posibil ca un cutremur mai puternic să se înregistreze în următoarea perioadă. Printre cei care susţin că e posibil ca un cutremur mai puternic să se înregistreze în următoarea perioadă în România se numără şi şeful Comisiei Europene de Seismologie, George Purcaru. Potrivit lui Purcaru, până în anul 2013 în România va avea loc un cutremur cu magnitudinea de aproximativ 7 pe scara Richter.

"Cutremurul va avea loc. Aceasta e convingerea mea, după datele pe care le am, nu este o părere a mea. Cutremurul din ţara noastră nu va fi dintre cele mari, va avea o magnitudine 7,1 - 7,7 pe scara Richter. Va avea loc în zona Carpaţilor, la curbura Carpaţilor, în Vrancea. În urma observaţiilor de la cutremurele anterioare, din 1940 şi 1977 se pare că adâncimea următorului cutremur ar fi de 140 -170 kilometri", a spus George Purcaru, şeful Comisiei Europene de Seismologie, la România TV.

Data la care va fi cutremurul nu este una precisă. "Cel mai pesimist scenariu e că acesta va avea loc în orice moment, în anul 2012-2013", mai susţine George Purcaru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii