Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Ce personalităţi au fost văzute la protest. Ce se scandează. Participă şi protestatari de la Constanţa

ro

30 Mar, 2019 21:18 2407 Marime text
Câteva sute de persoane protestează, în Piaţa Universităţii, împotriva coaliţiei de guvernare şi pentru susţinerea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Majoritatea protestatarilor se află pe trotuarul şi în parcul din faţa Teatrului Naţional. Se scandează "Hoţii!", "Demisia!", "Justiţie, nu corupţie", "10 august", "PSD, ciuma roşie", "România, trezeşte-te!". De asemenea, manifestanţii afişează pancarte cu mesaje precum "Toţi pentru justiţie" sau "Codruţa, nu uita, strada e de partea ta", scrie Agerpres.

Potrivit adevarul.ro, în Piaţa Universităţii sunt, printre alţii, regizorul Stere Gulea, Tudor Chirilă şi mai mulţi membri USR, printre care fostul ministru Vlad Voiculescu. Regizorul Stere Gulea (dreapta) a declarat că „Totul e la bunul plac al unor oameni care, având o majoritatea parlamentară, schimbă totul de la o zi la alta. Intenţia e de a scăpa de judecată, de dosare. Nu e numai Dragnea. Lumea îşi concentrează atenţia pe acest nenorocit. Sunt mult mai mulţi care au dosare, care au furat şi care vor să scape“.  

În Piaţă sunt, pe lângă bucureşteni, protestatari de la Cluj, Sibiu, Galaţi, Giurgiu, Constanţa, dar şi din alte judeţe ale ţării. Mulţi dintre participanţi se declară nemulţumiţi de numărul mic de protestatari, dar cred că există încă o şansă.  

Se flutură steaguri tricolore, iar un steag mare al UE a fost desfăşurat pe trotuar.

Circulaţia în zona Pieţei Universităţii se desfăşoară normal. La faţa locului sunt prezente echipaje ale Jandarmeriei.
 
Sursa foto: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii