Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:25 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul ... spion

ro

08 May, 2015 00:01 1106 Marime text
 
Printre persoanele urmărite de Gheorghe Nichita, primarul Iașiului, se afla şi un fost şef de instituţie publică. Nichita îl bănuia pe fiul acestuia că avea o relaţie cu fosta sa iubită, relatează ziarulevenimentul.ro.
 
Alexandru Stoica, un inspector antifraudă, în vârstă de 30 de ani, este prieten cu Adina Samson încă de pe vremea liceului, dar, între cei doi, potrivit precizărilor tatălui său, ar exista doar o relaţie de amiciţie.
 
„Fiul meu nu are niciun fel de relaţie de genul celei de care bănuieşte domnul Nichita. Mi-a spus că se cunosc de mult timp şi s-au întâlnit conjunctural de cele mai multe ori. Nu i-am văzut niciodată împreună, iar el a căzut în toată această poveste din două motive: tinereţea şi întâlnirea accidentală", a spus Romeo Stoica, fost şef al Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene Iaşi.
 
Atât Alexandru Stoica, cât şi tatăl său, au făcut obiectul mai multor verificări derulate de către poliţiştii locali la cererile lui Nichita, potrivit procurorilor DNA.
 
„Rivalul" de 30 de ani al lui Nichita a fost verificat de către urmăritori de nouă ori în baza de date a evidenţei persoanelor în perioada octombrie 2014 - februarie 2015, în timp ce tatăl său de cinci ori, conform procurorilor. „Rezultatul verificărilor a ajuns la edilul Nichita Gheorghe, acesta solicitând de mai multe ori funcţionarilor publici ai Poliţiei Locale şi efectuarea de verificări în teren, în interes propriu", se arată în referatul procurorilor.
 
Anchetatorii au arătat că angajaţi ai Poliţiei mergeau regulat la domiciliul familiei Stoica pentru acţiuni de supraveghere. Întrebat dacă el sau fiul său a fost audiat de către DNA, fostul şef de la drumuri judeţene a infirmat acest lucru. În acelaşi timp, el a precizat că nu va face vreo plângere împotriva edilului.
 
„Am rămas surprins, nu am ştiut nimic despre astfel de operaţiuni, nici nu ştiu cum să le numesc. Am fost şocat şi am simţit un sentiment de revoltă. După, m-am gândit că poate fi o confuzie. Totuşi m-am bucurat că toate aceste lucruri au fost scoase la iveală, înainte de a se întâmpla ceva tragic. I se putea întâmpla orice, cei care îl urmăreau puteau să facă un pas mai departe şi să ajungă la unele chestii incontrolabile", a mai spus Stoica. 
 
Sursa: ziarulevenimentul.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii