Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Iohannis - O Franță puternică este în interesul României

ro

14 Jul, 2016 18:44 1733 Marime text
Preşedintele Iohannis spune că o Franța puternică este în interesul României, așa cum o „Românie puternică, partener de încredere la nivel regional, european și internațional, este în interesul direct al Franței”. Totodată, Klaus Iohannis a arătat că și în domeniul economic există toate premisele pentru o colaborare mai strânsă între cele două state.

„Mă refer aici atât la prezența în România a unor investitori francezi de primă mărime, dar și la interesul tot mai pronunțat al IMM-urilor franceze față de oportunitățile oferite de piața românească. Cercetarea, inovarea și noile tehnologii sunt alte domenii de mare potențial în relația dintre România și Franța”, a spus, potrivit Agerpres, Klaus Iohannis.


Şeful statului a mai spus că, adesea, „în încercarea de a înțelege măreția sărbătorii de la 14 Iulie, ajungem să privim nu numai către Franța și marele său destin istoric, ci și către noi înșine. Într-adevăr, ca și poporul francez, și noi, poporul român, credem cu tărie în aceleași idealuri. Poate de aceea vedem spiritul Marseillaise-ei atât de apropiat de cel al imnului nostru, 'Deșteaptă-te, române!'", a adăugat Klaus Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii