Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:01 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în România Un post de radio riscă să fie închis din cauza datoriilor către artişti

ro

19 Feb, 2015 18:29 761 Marime text
Un post de radio din România ar putea fi închis din cauza datoriilor mari acumulate la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România-Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), informează România TV.

UCMR-ADA a cerut falimentul Radio Siculus din Târgu-Secuiesc şi închiderea postului, în şedinţa de joi a CNA.

Membrii CNA le-a audiat, în şedinţa de astăzi, pe reprezentantele societăţii Pro Imagine SRL, care deţine licenţa audiovizuală a Radio Siculus, între care s-a aflat şi Konya Zita, asociatul unic al acestei firme. Aceasta a depus o adresă prin care a solicitat acordul Consiliului pentru cedarea licenţei Radio Siculus, deţinută de societatea Pro Imagine SRL, către Asociaţia Radio Siculus.

Potrivit adresei, societatea Pro Imagine SRL nu are datorii către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), însă are datorii către UCMR-ADA, care privesc remuneraţia pentru difuzarea la Radio Siculus a cântecelor care sunt purtătoare de drepturi de autor. În document se arată că Radio Siculus nu poate plăti sumele cerute de organismele de gestiune colectivă ale drepturilor de autor, între care se numără UCMR-ADA, UPFR şi CREDIDAM, fiind vorba despre sume prea mari raportat la veniturile realizate de un post de radio local. "Noi am cerut renegocierea datoriei, dar nu am primit răspuns din partea UCMR. Rugămintea noastră faţă de CNA este o urgenţă, altfel vor închide postul nostru de radio", a mai spus Konya Zita în adresa transmisă Consiliului.


Sursa: România TV
Sursa foto: takbagi.blogspot.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii