Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:50 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz scrie pe blog „Pesedistul tot comunist rămâne. Şi în concepţie, şi în manifestări“

ro

22 Jan, 2012 19:59 1120 Marime text

claudiu-palaz_.jpg„Ce a moştenit primarul Constanţei de la Kim Jong-il

Coreea de Nord: Înmormântarea liderului comunist a fost un adevărat show regizat până în cel mai mic detaliu, pentru a arăta cât de iubit a fost Kim Jong II.

Primăria Constanţa: Participarea primarului la proteste a fost atent gândită, astfel încât să se vadă cât de mult se solidarizează acesta cu suferinţele protestatarilor, doar că nu i-a prea ieşit la Arcul de Triumf, căci Ponta şi Antonescu n-au vrut să se compromită chiar atât de mult. Sau nu l-or fi recunoscut în uniforma de Che Guevara, căci erau învăţaţi cu cea de nazist sau... de playboy-ist.

Coreea de Nord: Coreenii care nu au fost „destul de trişti" după moartea lui Kim Jong II şi nu l-au plâns vor fi pedepsiţi, iar cei care nu au participat la feneralii vor fi trimişi în lagăre de muncă.

Primăria Constanţa: Funcţionarii care sunt trimişi să protesteze în faţa prefecturii şi care nu scandează măsurile antiprezidenţiale, antiguvernamentale şi, în plus, antiprefecturale sunt consemnaţi şi traşi de urechi de superiorii lor, care, la rândul lor, sunt traşi de urechi de şeful lor.

Coreea de Nord: Comuniştii îi construiesc un portret de legendă succesorului la conducerea ţării, fiind numit „geniu între genii" în problemele militare, deşi nu are niciun fel de experienţă în acest domeniu.

Primăria Constanţa: Sfetnicii primarului îi cumpără 40 de berete roşii şi îmbracă un grup de tineri în uniformă militară, pentru ca primarul Che Guevara să facă inspecţia de front şi să-i ducă să-l dea jos pe Băsescu.

Ce a moştenit primarul Constanţei de la Iliescu

Să comparăm reacţia primarului în 2012, cu cea a lui Iliescu, mentorul său, în 1990. Atunci, „bunica pesedistă" chema minerii să facă ordine în Bucureşti. Acum, pesedistul Constanţei cheamă pe toată lumea la bătaie ca să se bage şi el, aşa cum s-a lăudat acum câteva zile, în schimb îi critică pe jandarmi că-şi fac datoria ca la carte, ţipând ca disperatul că jandarmii sunt prea duri. Oare a uitat ce bătăi au administrat manifestanţilor minerii lui Miron Cosma? Sau şeful pesediştilor constănţeni iubeşte într-atât anarhia încât nu înghite disciplina militară? Milităria nu înseamnă circ în haine kaki şi berete roşii, ci aplicarea legii!

Şi încă ceva: cât de credibil este primarul care a declarat acum câteva zile despre Raed Arafat: „Nu m-aş fi întors să ling acolo unde am fost scuipat" şi care tot el se lăuda până deunăzi că el este cel care prin anii 90 l-a enervat într-atât pe Iliescu încât l-a făcut să-l apostrofeze „măi, animalule" (deşi chiar şi aici Mazăre intră în hainele altcuiva, căci adevăratul jurnalist incomod a fost Paul Pârvu)? Cum se împacă expresia aplicată lui Arafat cu faptul că de ani întregi el însuşi linge pe lângă Iliescu and comp.? Chiar nu vezi, domnule primar, cât de incoerent eşti?“, a scris prefectul Claudiu Iorga Palaz pe blogul său. 

 http://www.claudiupalaz.ro/general/pesedistul-tot-comunist-ramane-si-in-conceptie-si-in-manifestari.html

Ti-a placut articolul?

Comentarii