Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:10 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta şi-a postat pe Facebook fişa medicală de la spitalul din Turcia (galerie foto)

ro

22 Jun, 2015 22:32 747 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a postat, în această seară, pe Facebook, fişa sa medicală de la Spitalul Medipol din Turcia, unde a fost operat la genunchiul stâng, care conţine denumirea intervenţiei chirurgicale, analize de sânge, evoluţia stării sale, pe zile, şi recomandările post-operatorii. El a postat mai multe documente medicale, ”doar pentru informare”, menţionând că acestea au fost traduse din limba turcă.
Astfel, este prezentată o fişă medicală de la Medipol Mega Hastaneler Kompleksi (Complexul Megaspitalelor Medipol), care conţine datele sale personale şi numele medicului Mahir Mahirogullari. În acest document medical este menţionată denumirea intervenţiei chirurgicale la care Ponta a fost supus în data de 15 iunie - ”intervenţie atroscopică de reconstrucţie a ligamentului încrucişat anterior” şi ”intervenţie atroscopică de rezolvare a meniscului, genunchi”. De asemenea, într-o primă fişă, de la data internării în spitalul din Turcia, sunt precizate ”motivul internării”, diagnosticul - ”ruptură de ligament încrucişat anterior stâng” -, precum şi analizele de sânge pe care le-a făcut şi rezultatele acestora. De asemenea, este detaliat modul în care a decurs intervenţia chirugicală, realizată, potrivit fişelor medicale, de o echipă de trei medici - Mahir Mahirogullari, Mehmet Isyar şi Serkan Surucu. Astfel, se menţionează că pacientul a fost operat sub anestezie generală şi sunt descrise detaliat toate etapele intervenţiei şi în ce a constat operaţia. În documentul de externare este precizat şi un diagnostic final: ”gastrită, nedefinită şi ruptură de menisc, actual”.
În documentele medicale postate pe Facebook de către premier mai sunt menţionate ”observaţiile medicului” în ziua operaţiei, precum şi starea pacientului pe zile, până în 20 iunie. În data de 20 iunie, conform documentelor medicale, premierul a fost externat ”cu stare generală bună, cooperant şi orientat”.
La capitolul ”recomandări”, se precizează că ”pacientul va fi inclus în programul de fizioterapie şi reabilitare; după prima săptămână i se recomandă control la o policlinică; după încă o săptămână se va efectua un nou control la policlinică şi se va reevalua protocolul de fizioterapie; după două săptămâni, se recomandă un nou control la policlinică pentru ultimele evaluări”.
În fişa cu datele personale ale premierului, data naşterii este ”20.06. 1972”, în condiţiile în care Ponta este născut în data de 20 septembrie 1972.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii