Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:35 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Transporturi Constanța anchetează Cum se fură din trenuri cu polițiștii de față. Un mecanic de locomotivă a sesizat pe Facebook

ro

12 May, 2018 06:44 3434 Marime text
Poliţiştii ialomiţeni fac verificări după ce un mecanic de locomotivă a depus o plângere în care semnalează faptul că, miercuri, în momentul în care un tren de marfă a intrat în staţia Feteşti, mai multe persoane ar fi frânat garnitura pentru a fura din vagoane, iar doi poliţişti s-ar fi uitat la acest incident fără a lua vreo măsură, conform România Tv.

Anchetatorii precizează că în ziua respectivă nu s-ar fi primit nicio sesizare la 112 cu privire la săvârşirea vreunei fapte, iar din primele verificări a rezultat că vagoanele respective ar fi fost fără încărcătură.
 
Mecanicul de locomotivă, Radu Moldoveanu, a povestit pe pagina sa de Facebook că a văzut în staţia Feteşti cum mai multe persoane ar fi oprit un tren de marfă pentru a fura din vagoane, iar doi poliţişti ar fi văzut scena şi nu au intervenit.


 

"Fiind mecanic de locomotivă am asistat cu stupoare în staţia Feteşti cum agenţii de poliţie TF permit hoţilor din vagoane să frâneze trenuri de marfă pentru a le opri şi a putea fura. În ziua de 9 mai 2018, fiind în staţia Feteşti la intrarea unui tren de marfă în staţie, mai multe persoane s-au urcat din mers pe garnitură şi au frînat trenul pentru a fura din vagoane. În tot acest timp, doi agenţi de poliţie se uitau pasiv de la o distanţă de câţiva metri fără să ia nicio măsură. Pentru că mi-am permis să le atrag atenţia celor doi agenţi de poliţie că nu îşi fac datoria, am fost înjurat de către aceştia ca la uşa cortului. Ei, pe peronul gării urlau şi mă injurau pe mine care eram pe locomotivă. Asta este Poliţia Română. Observ că Sineşti nu este un caz singular, aceasta este o altă ocazie în care poliţia asistă pasiv la furturi", a povestit mecanicul de locomotivă.

 
El a mai spus că a făcut o plângere la Poliţia Transporturi în legătură cu această situaţie.
 
"A fost primită o plângere la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa. Plângerea a fost depusă pe data de 9 mai la Poliţia Transporturi Constanţa şi a ajuns la Ialomiţa pe data de 10 mai. În ziua respectivă poliţiştii de la Transporturi nu au primit nicio sesizare prin sistemul de urgenţă 112 cu privire la săvârşirea vreunei fapte. Din primele verificări rezultă că vagoanele trenului erau goale la momentul tranzitării prin Gara Feteşti. Se fac verificări să se stabilească cu exactitate aspectele care sunt semnalate în plângere şi să se ia măsurile care se impun dacă se constată nereguli", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, potrivit România TV.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanta

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii